“Στρατηγικής σημασίας το λιμάνι του Πειραιά για εμπορικές μεταφορές”

Στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε το λιμάνι του Πειραιά για εμπορικές μεταφορές ο Στέφανος Αγιάσογλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ που βρέθηκε στο Βουκουρέστι,  προσκεκλημένος από το Εconomist είχε θέμα την ανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε. εξήγησε τη στρατηγικής σημασίας θέση που κατέχει το λιμάνι του Πειραιά ενώ ανέλυσε διεξοδικά τις προοπτικές ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον των εμπορευματικών μεταφορών γεγονός που εδραιώνει το σιδηρόδρομο ως πρωταγωνιστή στις μεταφορές.

Ο κ. Αγιάσογλου, που ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές του συνεδρίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη του σιδηρόδρομου  σε παγκόσμιο επίπεδο και στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις ενώ στη συνέχεια εστίασε την ομιλία του σε δύο πολύ σημαντικά σημεία: στην πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ανάπτυξης για τον Σιδηρόδρομο επι Ελληνικής 
Προεδρίας και στην ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τομέα των εμπορικών μεταφορών.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα shift to rail εξήγησε ότι πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης του σιδηρόδρομου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στο διεθνούς εμβέλειας συνέδριο συμμετείχαν και φέτος σημαντικές  προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο.

About kymaeditor

Check Also

Αντίδραση του ΣΕΤΕ στην εξαγγελθείσα αύξηση στο φόρο διαμονής

Την αντίδραση του στην εξαγγελθείσα αύξηση στο φόρο διαμονής με τέλος αντιμετώπισης των συνεπειών της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *