“Στόχος δεν ήταν μια συμφωνία, αλλά να ακούσουν τις ρηξικέλευθες απόψεις μας”

Μπορεί να μην επιτεύχθηκε συμφωνία, όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος μετά το τέλος του Eurogroup για εξεύρεση λύσης την ερχόμενη Δευτέρα.

«Κάναμε ανάλυση γιατί το υφιστάμενο πρόγραμμα δεν βγαίνει. Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα», είπε αρχικά ο υπουργός Οικονομικών μετά από τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν διαφωνίες, με τους εταίρους να ζητούν από την Ελλάδα να διατυπώσει αίτημα για επέκταση μνημονίου και πρόσθεσε «Θέλουμε ένα νέο συμβόλαιο με την Ευρώπη.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι έγινε έντονος διάλογος, ενώ πρόσθεσε ότι «η σημερινή (σ.σ χθεσινή) συνάντηση στο Eurogroup ποτέ δεν είχε σκοπό να καταλήξει μια συμφωνία. Στόχος ήταν να γνωριστούμε και να ακούσουν τις ρηξικέλευθες απόψεις μας».

Οπως είπε «μας δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και για τους οποίους η ελληνική κρίση συνεχίζει να ξανάρχεται στα ευρωπαϊκά φόρα». Ο Γ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε απόψεις «που στόχο έχουν τη δημιουργία μιας νέας συνθήκης, ενός νέου συμβολαίου με την Ευρώπη για να πάψει η Ελλάδα να είναι στα πρωτοσέλιδα και να πάψει να είναι αντικείμενο συζήτησης ξανά και ξανά στο Eurogroup».

Ανέφερε ότι υπήρχαν αρκετά σημεία συμφωνίας και συμπτώσεις με πολλούς ενώ ερωτηθείς αν απαιτήθηκε να καταθέσει η ελληνική πλευρά αίτημα παράτασης είπε: «Γίνονται συζητήσεις, από πολλές πλευρές μας τέθηκε το θέμα ότι υπάρχουν δεσμεύσεις που πρέπει να τις επεκτείνουμε. Εξηγήσαμε ότι εκλεγήκαμε για να αμφισβητήσουμε αυτή τη σύμβαση». Τέλος, σε ερώτηση για το αν διατυπώθηκαν απειλές, τόνισε «Καμία απειλή».

About kymaeditor

Check Also

ΕΒΕΑ: Ανοιχτή πανελλαδική πρόσκληση για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Ανοιχτή πρόσκληση σε καινοτόμες μικρές και μεσαίες γυναικείες startups από όλη την Ελλάδα απευθύνουν και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *