Στoν Εισαγγελέα έστειλε τον δήμαρχο Νίκαιας- Ρέντη ο Μητσοτάκης για τις αξιολογήσεις- μονιμοποιήσεις- Τι απαντά ο Ιωακειμίδης

Στην  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη έστειλε τον δήμαρχο Νίκαιας- Ρέντη και προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ, Γιώργο Ιωακειμίδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού (ο κ. Ιωακειμίδης)  αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης με τα πιστοποιητικά για τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων στο δήμο.

Εκτός όμως από τον κ. Ιωακειμίδη υπάρχουν άλλοι τέσσερις δημοτικοί άρχοντες  που θα διαβούν την πόρτα του Εισαγγελέα, με αφορμή την αξιολόγηση στο δημόσιο και τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων.

Πρόκειται για τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, τον Δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, την δήμαρχο Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη- άπαντες υποστηριζόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ- και τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη που . εξελέγη με την υποστήριξη του ΚΚΕ.

“Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι αντιθέτως στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ασπροπύργου και Ρεθύμνης, η διαδικασία επανελέγχου εξελίσσεται κανονικά και τα αρμόδια όργανα συνεργάζονται και παρέχουν τα σχετικά στοιχεία στα κλιμάκια των ελεγκτών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι «Η εφαρμογή των νόμων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εξάντλησαν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους ελεγχόμενους φορείς, αλλά φαίνεται πως κάποιοι επιλέγουν να αρνούνται το αυτονόητο, δηλαδή τον έλεγχο νομιμότητας. Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Τι απαντά ο Ιωακειμίδης

Από την πλευρά του, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 , ο κ. Ιωακειμίδης είπε τα εξής:

«Δεν μπαίνω στη διαδικασία να βρω άτομα για να τα απολύσω. Μονιμοποιήθηκαν με νόμο από τη Βουλή οι υπάλληλοι του Δήμου. Εκλέχθηκα με 63% αν θέλει ο υπουργός να το φτάσει στα άκρα και να με στείλει σπίτι μου, ας το κάνει».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Το δημοτικό συμβούλιο της Νίκαιας ομόφωνα αποφάσισε να μην στείλουμε στοιχεία. Δεν μπορώ να μην σεβαστώ την απόφαση».

Είπε επίσης : «Η αξιολόγηση για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου έγινε πριν από 14 χρόνια με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, ΑΣΕΠ και δικαστικές αποφάσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει ανθρώπους να θυσιάσει κι εγώ δεν θα συναινέσω».

 Τόνισε επίσης πως οι δήμοι Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης δεν έχουν αποστείλει στοιχεία και διερωτήθηκε γιατί γίνονται τέτοιες διακρίσεις.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Κορυδαλλού: 1η Έκθεση Οχημάτων Εποχής

Την Κυριακή 16 Ιουνίου ο δήμος Κορυδαλλού εγκαινιάζει την 1η Έκθεση Οχημάτων Εποχής με θρύλους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *