Συγκρότηση επιτροπής για την ανάδειξη της Λαυρεωτικής

Η ανάδειξη της ιστορίας της Λαυρεωτικής είναι ο στόχος της  συνεργασία  μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού,  Περιφέρειας Αττικής,  Δήμου Λαυρεωτικής και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης μετά την περιήγησή του στα αρχαία και τα νεότερα μνημεία του Λαυρίου και τη σύσκεψη εργασίας δήλωσε:«Η Λαυρεωτική αποδεικνύει ότι η πολυμερής συνεργασία, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, μπορεί να οδηγεί σε έργα μακράς πνοής και διάρκειας. Το υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώνουν τις δυνάμεις τους, τους πόρους και την τεχνογνωσία τους για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, των μνημείων του μεταλλευτικού και βιομηχανικού πολιτισμού, των δράσεων της σύγχρονης τέχνης, της εκπαίδευσης, της έρευνας και της τεχνολογίας»

Κατά τη σύσκεψη  αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής για την ιεράρχηση των θεμάτων της Λαυρεωτικής και την  διαχείριση τους.

«Το Τεχνολογικό Πάρκο, το υπό κατασκευήν Μουσείο Μεταλλείας και Μεταλλουργίας, οι αρχαιολογικοί χώροι Θορικού και Σούριζας, ο διάσημος ναός του Ποσειδώνος στο Σούνιο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα χιλιόμετρα στοών και εγκαταστάσεων συνιστούν ένα μοναδικό δίκτυο ζωντανών μνημείων που αφηγούνται τον πολιτισμό, την τεχνολογία, την εργασία και το μόχθο των ανθρώπων επί χιλιάδες χρόνια αδιάκοπα» επεσήμανε ο κ. Ξυδάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Εύη Αποστολάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του Μουσείου Μεταλλείας και Μεταλλουργίας καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Κλειστά ΚΕΠ λόγω ανακαίνισης

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο του έργου «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΠ» που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *