Συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων Πειραιά προτείνει η ηγεσία της Αστυνομίας.

Σε διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από τις αστυνομικές αρχές προβλέπονται αλλαγές στον χάρτη αστυνόμευσης στην πρωτεύουσα και κατάργηση δεκάδων αστυνομικών τμημάτων και σταθμών.Στόχος είναι η ετήσια εξοικονόμηση περίπου 1,4 εκατ. ευρώ και η αποδέσμευση περίπου 800-1.000 αστυνομικών από γραφειοκρατικά καθήκοντα.

Η πρόταση για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά είναι:

Για την περιοχή του Πειραιά προτείνεται η συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Καλλίπολης και Δημοτικού Θεάτρου (Α’ ΑΤ Πειραιά), των Δραπετσώνας και Κερατσινίου, των Μεθάνων, Γαλατά και Δρυόπης (ΑΤ Τροιζηνίας) καθώς και των τμημάτων Μοσχάτου και Ταύρου. Το Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων μετατρέπεται σε Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά.

Επιπλέον θα υπάρξει κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών Αμπελακίων, Μεσαγρού αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Νέου Φαλήρου το οποίο ιδρύθηκε αλλά δεν λειτούργησε ποτέ.
Για τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής προτείνεται η συγχώνευση των Τμημάτων Πειραιά, Κορυδαλλού και Περάματος.

Στη Νοτιοανατολική Αττική προτείνεται η συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων Α’ και Β’ ΑΤ Γλυφάδας, των Αργυρούπολης και Ελληνικού, των Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, των Αναβύσσου και Καλυβίων (ΑΤ Σαρωνικού) αλλά και των Κερατέας και Λαυρίου. Προτείνεται η κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών Σουνίου, Πόρτο Ράφτη, Σαρωνίδας.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Σύλληψη του πλοιάρχου του Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ “CHAMPION JET 3”

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, το επιβατηγό – οχηματαγωγό – ταχύπλοο (Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *