“Συγχωροχάρτι” δίνει η κυβέρνηση σε όσους επιστρέφουν τα χρήματα τους από το εξωτερικό

Ρύθμιση για όσους έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό προωθεί η κυβέρνηση αφού στο σχέδιο του οικονομικού επιτελείου είναι να δώσει κίνητρα σε αυτούς που θα τα επιστρέψουν στην Ελλάδα, να πέσουν στα μαλακά και να έχουν μικρή φορολόγηση.

Υπολογίζεται πως μέσα σε μία πενταετία περίπου 100 δισ. ευρώ καταθέσεων έκαναν φτερά.

Συγκεκριμένα ενώ στα τέλη του 2010 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έφταναν τα 233 δισ. ευρώ σήμερα πλέον, έπειτα και από το «κύμα» εκροών από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο, εκτιμάται ότι κυμαίνονται γύρω στα 140 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο

Σύμφωνα με τα «Νέα», το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει φορολόγηση με συντελεστή της τάξεως του 15% σε όσους αποκαλύψουν κρυμμένα εισοδήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό αφού πρώτα καταβάνουν το φόρο. Μάλιστα αν αποφασίσουν επαναπατρίσουν τις καταθέσεις τους ή να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε επενδύσεις στη χώρα τότε ενδεχομένως ο φόρος να είναι μικρότερος.

Από την άλλη πλευρά πάντως βαριές καμπάνες περιμένουν αυτούς που δεν ανταποκριθούν, αφού θα βρεθούν αντιμέτωποι με έλεγχο και όποιοι πιαστούν στην τσιμπίδα των ελεγκτών θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα.

About kymaeditor

Check Also

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *