Συλλήψεις για παράνομο εμπόριο μετάλλων στον Πειραιά

Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το προηγούμενο διήμερο, σε επιχειρήσεις εμπορίας…συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων (scrap).

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι έγιναν στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και παράνομης διακίνησής τους.

Ελέγχθηκαν συνολικά, είκοσι μία εταιρείες, εκ των οποίων στις πέντε διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σημειώνεται ότι δύο επιχειρήσεις λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας, ενώ ακόμη σε μια επιχείρηση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης, επειδή απασχολούσε παράνομα τρεις αλλοδαπούς, από τους οποίους ο ένας βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Παιανία, τη Μεταμόρφωση, την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο.

Σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Παράλληλα, για τις φορολογικές παραβάσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

About kymaeditor

Check Also

Τροποποιήσεις στη γραμμή 1 του μετρό και στη γραμμή 7 του τραμ

H ΣΤΑΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό  πως με εντολή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, λόγω διεξαγωγής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *