Συλλήψεις Πλοιάρχων και Α’ Μηχανικών στον Πειραιά για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην ευρύτερη περιοχή ράδας Πειραιά, ο αλλοδαπός Πλοίαρχος και ο αλλοδαπός Α΄ Μηχανικός του Φ/Γ “SIRAYA WISDOM” σημαίας ΠΑΝΑΜΑ και ο Πλοίαρχος και Α΄ Μηχανικός, του Δ/Ξ “ΜΑΙΝΑΛΟΝ Ν.Π. 10768, για παράβαση του Ν. 2960/2001 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, το Δ/Ξ ΜΑΙΝΑΛΟΝ να έχει προβεί σε εφοδιασμό καυσίμων στο Φ/Γ SIRAYA WISDOM ποσότητας 50,620 m/t τύπου Fuel oil και 15,328 m/t Diesel Oil χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά.
Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων δασμών, φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων ανέρχεται στις δεκαεπτά χιλιάδες εννιακόσια τριάντα οκτώ Ευρώ και τριαντα πέντε λεπτά (17.938,35 Ε).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε κατόπιν εντολής κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Πειραιά, το ανευρεθέν φορτίο καυσίμων στο Φ/Γ “SIRAYA WISDOM” σημαίας ΠΑΝΑΜΑ.

About kymaeditor

Check Also

Επεισόδια στο Ρέντη: Διασωληνωμένος ο 31χρονος αστυνομικός μετά τον τραυματισμό από φωτοβολίδα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *