Συλλήψεις 25 ατόμων για παράνομη νομιμοποίηση αλλοδαπών γυναικών

Την άκρη του νήματος στην πολυδαίδαλη υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπών γυναικών κατάφερε να βρει η αστυνομία, η οποία εξάρθρωσε την πολυμελή εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα συνολικά, ηλικίας από 27 έως 65 ετών, εκ των οποίων οι 6 είναι αλλοδαποί (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες) οι 8 είναι Έλληνες και οι 10 Ελληνίδες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 47χρονος, ο οποίος είναι φυλακισμένος.

Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι δύο συμβολαιογράφοι, ένας 65χρονος δικηγόρος, ένας 51χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί στο ΑΤ Κυψέλης και τρεις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Περιφέρειας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι της Περιφέρειας Αττικής, όπως διευκρινίστηκε από την αστυνομία.

«Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών διακριβώθηκε ότι η μεθοδολογία που ακολουθούσε η εγκληματική οργάνωση αφορούσε ειδικότερα στην παραπλάνηση των Αρχών για την έκδοση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες άδειων διαμονής και εργασίας, με τη χρήση εικονικών συμφώνων συμβίωσης, πολιτικών γάμων και ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων παιδιών Ελληνίδων μητέρων», τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά τη σημερινή παρουσίαση της πολύκροτης αυτής υπόθεση. Επίσης, επισήμανε: «Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προχωρούσαν στην παράνομη νομιμοποίηση αλλοδαπών, λειτουργώντας μεθοδευμένα και με διακριτούς προκαθορισμένους ρόλους, ενώ αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα oποία κυμαίνονταν από 6.000 έως 7.000 ευρώ για κάθε περίπτωση.

Κατασχέσαμε 213.000 ευρώ και τουλάχιστον 150 εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, που αντιστοιχούν σε ισάριθμες περιπτώσεις νομιμοποίησης, ενώ εξετάζουμε άλλες 210 περιπτώσεις ψευδούς αναγνώρισης πατρότητας εξώγαμων παιδιών Ελληνίδων μητέρων».

πηγή:ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Νίκος Χαρδαλιάς για Γενοκτονία Αρμενίων: «Έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Έγκλημα που δεν πρέπει να επαναληφθεί»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής στην εκδήλωση για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων «Οι Έλληνες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *