Συλλαλητήρια και πορείες στον Κορυδαλλό λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Εργαζόμενοι και φορείς του Κορυδαλλού έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση με σύνθημα «Όχι στη δίκη της Χ.Α στον Κορυδαλλό» αύριο στις 08.00 (που ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα των φυλακών) στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και βουλευτές της Β΄Πειραιά.Οι συγκεντρωμένοι προγραμματίζουν να προσεγγίσουν την είσοδο των φυλακών.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης παραχώρησε συνέντευξη τύπου τις προηγούμενες μέρες και μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η διεξαγωγή της δίκης, λόγω των χωροταξικών χαρακτηριστικών της πόλης, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια κατοίκων και ιδιαίτερα των μαθητών των γειτονικών σχολείων.
Ειδικότερα η δικαστική αίθουσα βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από έντεκα σχολικές μονάδες: το 11ο Ειδικό Νηπιαγωγείο & Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 25ο Νηπιαγωγείο, το 6ο Δημοτικό, το 8ο Δημοτικό, το 7ο Γυμνάσιο, το 3ο, το 4ο και το 5ο Λύκεια, το Νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, το ΙΕΚ, τρεις Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, δυο Αθλητικά Κέντρα και καθημερινά διέρχονται χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι έχουν μοναδική πρόσβαση από την οδό Σολωμού, το δρόμο εισόδου στην δικαστική αίθουσα.
Υπενθυμίζεται , όπως ήδη έχει γράψει το Πειραϊκό Κϋμα, ότι έχει ληφθεί απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και των υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού τη Δευτέρα.

Παράλληλα αντιφασιστική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί από την «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στις 08.00 της Δευτέρας στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής).Τη συμμετοχή στην συγκέντρωση έχει ανακοινώσει και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και η ΑΔΕΔΥ η οποία κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας το πρωί της ίδιας ημέρας (7:30-11:30 πμ) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στην οποία συμμετέχει η ΠΟΕ – ΟΤΑ και άλλα σωματεία εργαζομένων. Στη συνέχεια θα επιχειρηθεί να γίνει πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

About kymaeditor

Check Also

Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής Καλλίπολης Πειραιά

Πανηγυρικός εορτασμός θα λάβει χώρα  για την εορτής της Αγίας Παρασκευής στον φερώνυμο ναό στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *