“Συμπαραστάτης η Περιφέρεια Αττικής στην προσπάθεια της διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ”

Συμπαραστάτης στον αγώνα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας για τη διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ, με όλες τις δραστηριότητές του, αναλαμβάνοντας και νομικές πρωτοβουλίες, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση της ΟΜΥΛΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν:
1)    Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κυβερνητική προσπάθεια πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΠ.
2)    Η διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ και η ανάπτυξη νέων σχέσεων μεταξύ Λιμανιού και Πόλεων.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι συμπαραστάτης τους στην προσπάθεια της διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ, με όλες τις δραστηριότητές του, αναλαμβάνοντας και νομικές πρωτοβουλίες και πολύ σύντομα το θέμα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις και να ληφθεί απόφαση.

Και υπογράμμισε τα εξής:
•    Το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ αφορά όλα τα λιμάνια της Αττικής, διότι, με το νόμο 4150/13, συγκροτήθηκε το Αττικό Λιμενικό Δίκτυο και όπως προκύπτει από τις διατάξεις του ο «ιδιοκτήτης» του ΟΛΠ σε συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πάρει υπό τον έλεγχό του και τα άλλα τρία λιμάνια (Ελευσίνα, Ραφήνα, Λαύριο), με ό,τι αυτό συνεπάγεται….
•    Πρέπει να διαμορφωθεί νέα σχέση του Δημόσιου Λιμανιού και Πόλεων με στόχο την αμφίπλευρη ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη ναυπηγοεπισκευή και στον τουρισμό, όπου εντάσσονται η κρουαζιέρα, η δημιουργία της Πολιτιστικής Ακτής και το επιβατικό λιμάνι.

«Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να υπάρχει μεγάλη βιασύνη- από διάφορες πλευρές- για να προχωρήσει η πώληση του ΟΛΠ, ακόμα και με ενέργειες αντίθετες σε κάθε έννοια στοιχειώδους νομιμότητας. Θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να σταματήσει η διαδικασία πώλησης του Οργανισμού και να γίνει διάλογος για την διαμόρφωση νέων σχέσεων ανάμεσα στο Δημόσιο Λιμάνι και στις Πόλεις», δήλωσε ο Γ. Γαβρίλης.

About kymaeditor

Check Also

ΠΕ Αττικής: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης νέου σύγχρονου φωτισμού και εξωραϊσμού 7 Γεφυρών

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, οι εργασίες τοποθέτησης νέου σύγχρονου φωτισμού αλλά και εξωραϊσμού των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *