Συμφιλιώθηκαν για το καλό του Πειραιά ((;) -Καλά λόγια Μιχαλολιάκου για Μώραλη

Στο παρελθόν φαίνεται να ανήκει η κόντρα Μιχαλολιάκου- Μώραλη.  Ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά στην ομιλία του το βράδυ της Τρίτης στην 4η γιορτή της Τρίτης Ηλικίας στο Βεάκειο Θέατρο, μίλησε με καλά λόγια για τον νέο δήμαρχο της πόλης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «στη Δημοκρατία τον λόγο έχει ο λαός». Παράλληλα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε τους ηλικιωμένους που δίνουν μαθήματα ζωής όπως είπε.

«Περάσαμε καλά μαζί στη θητεία μου, όμως χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας είναι η ψήφος του λαού. Ο λαός του Πειραιά αποφάσισε και εγώ θέλω να καλωσορίσω τον νέο Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, και τον διαβεβαιώνω ότι θα είμαι παρών σε όποια βοήθεια για την πόλη».

Οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου

Aναλυτικά στο χαιρετισμό του, ο. Βασίλης Μιχαλολιάκος, είπε:

«Περάσαμε 3,5 χρόνια όμορφα. Πήραμε από εσάς νιότη. Τι θα πει νιότη; Νιότη θα πει δικαίωμα στο όνειρο, στη δημιουργία, στη σύγκρουση, στη διεκδίκηση. Κάθε φορά που βρισκόμουν ανάμεσά σας, έβλεπα να εκπέμπετε αισιοδοξία, μέσα στο μίζερο τοπίο που υπήρχε. Σε μια πατρίδα που τη διαπερνούσε από τη μια άκρη μέχρι την άλλη η τρόικα, το μνημόνιο, οι μειώσεις των αποδοχών, εσείς παραμένατε με το χαμόγελο. Δεν είναι τυχαίο.

Εσείς είστε η γενιά που συγκρούστηκε με πολύ δυσκολότερα προβλήματα. Είστε η γενιά των μεγάλων στερήσεων, των μεγάλων αγώνων. Είστε η γενιά που έδωσε Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, με αξιοπρέπεια. Νικήσατε πολύ δυσκολότερα προβλήματα από αυτά που καλείται η σημερινή γενιά των Ελλήνων να νικήσει. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, διανύοντας τη λήξη του 4ου χρόνου της θητείας μας, να βλέπω 4ο Φεστιβάλ ή 4η Γιορτή Τρίτης Ηλικίας, 4η Ανθοκομική Έκθεση, 4η Πειραϊκή Αμφικτυονία. Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο αριθμός δεν θα έχει αναστολή. Θα φθάσει τα 100. Θα ζήσει γιατί είναι θεσμός αγάπης και πολιτισμού.
Θέλω πραγματικά σε αυτήν την τελευταία γιορτή που είμαι Δήμαρχος, να υποκλιθώ μπροστά στο κύμα εθελοντισμού και αγάπης που αναπτύχθηκε στον Πειραϊκό λαό. Χωρίς τον εθελοντισμό ο Δήμος του Πειραιά θα είχε κλείσει.
Να ευχαριστήσω τις εθελόντριες και τους εθελοντές. Ευχαριστώ τα μέλη των λεσχών φιλίας και αλληλεγγύης που οι ίδιοι ήταν εθελοντές και συντηρούσαν τις λέσχες φιλίας.

Φίλες και φίλοι, τα είπε όλα η Μελίνα, την οποία θερμά ευχαριστώ. Άξια συνεργάτης όπως και την άξια Αντιδήμαρχο κα Λίτσα Σαρρή, όπως και όλους τους συνεργάτες μου.
Θέλω λοιπόν να σας ευχαριστήσω όλες και όλους κι από αυτήν την θέση να πω ότι εγώ υπηρετώ τη δημοκρατία. Η δημοκρατία έχει κανόνες, αρχές και δεσμεύσεις. Αυτός που αποφασίζει είναι ο λαός, είναι κυρίαρχος και θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας είναι κι η εναλλαγή των προσώπων. Αλίμονο αν δεν υπήρχε εναλλαγή προσώπων. Δεν θα είχαμε δημοκρατία. Ακόμη και με εκλογικό μανδύα δεν θα είχαμε δημοκρατία.
Θέλω λοιπόν σε αυτήν τη γιορτή να καλωσορίσω δημόσια τον νέο δήμαρχο του Πειραιά. Να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να ξέρει ότι εγώ θα είμαι όχι μόνο εντός του Πειραιά, αλλά εντός των δρώμενων του Πειραιά. Θα αγωνίζομαι για να στεριώσει το έργο που όλοι μαζί σχεδιάσαμε, για να υλοποιηθεί και το υπόλοιπο όραμα και να υποστηρίζουμε ό, τι θετικό προκύπτει και εμείς δεν το είχαμε σχεδιάσει ή σκεφτεί. Να είστε καλά.»

Τι είπε ο Μώραλης

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια και ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για τη δουλειά που γίνεται στα κέντρα αγάπης και φροντίδας και υποσχέθηκε πως θα διατηρήσει τους παραγωγικούς θεσμούς αλλά και θα τους ενισχύσει.

«Είναι τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, μαζί σας, σε αυτό το Φεστιβάλ της Τρίτης Ηλικίας.
Πραγματικά να αισθανθούμε όλοι υπερήφανοι για τη δημιουργικότητά σας, τη διάθεση, την όρεξη, το χαμόγελο.
Να βεβαιώσω αυτό που είπαν οι προλαλήσαντες ότι όποιος θεσμός δημιουργήθηκε και είναι θεσμός παραγωγικός κι όμορφος, είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και θα προσπαθήσουμε να τους ενδυναμώσουμε κιόλας.
Με τη στήριξη όπως είπε και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, όλων των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, να κάνουμε τη ζωή της Τρίτης Ηλικίας πιο ευχάριστη, πιο δημιουργική, πιο χαρούμενη. Να συγχαρώ τα μέλη των Κέντρων και όλους τους εθελοντές για την πραγματικά όμορφη γιορτή.
Αυτός ο θεσμός είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία του Δήμου και πιστεύω ότι μπορούμε περαιτέρω να την αναβαθμίσουμε μαζί με άλλες πρωτοβουλίες. Συγχαρητήρια σε όλους».

Δηλώσεις (και) Μελίνα Φύκια

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος στα ΚΑΠΗ κυρία Μελίνα Φύκια, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Θέλω με πολύ συγκίνηση να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς, τους δικούς μου ανθρώπους, τα μέλη των Κέντρων, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτά. Να σας ευχαριστήσω για την στήριξη και την αγάπη σας. Με έχετε κάνει να ταυτιστώ μαζί σας.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε δημιουργήσει μια σχέση ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης και ουσιαστικής αγάπης. Για μένα είναι μονόδρομος πια να συνεχίσω από όποια θέση και να βρίσκομαι να σας στηρίζω και να διεκδικώ αυτά που σας αξίζουν.
Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στη νέα Δημοτική Αρχή και να πω ότι σε κάθε καλό εγχείρημά σας θα είμαστε κοντά σας. Ό, τι ξεκινήσαμε, από την πρώτη στιγμή, με πολύ αγώνα, με πολύ κόπο, χωρίς χρήματα, χωρίς προσωπικό, αλλά μόνο με αγάπη και ευαισθησία, εύχομαι ειλικρινά μέσα από τη ψυχή μου, να το συνεχίσετε κι εσείς.
Να συνεχιστεί η αναβάθμιση των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, να προάγουν πολιτισμό και αλληλεγγύη.
Να συνεχιστούν τα μαθήματα αγγλικών, κομπιούτερ, ζωγραφικής, θεάτρου, μουσικής, χορού. Να συνεχιστούν όλες οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, του Πάσχα, το Αποκριάτικο γλέντι. Να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις μας, η γιορτή της γιαγιάς και του παππού, που πρώτοι εμείς ανακηρύξαμε, ξεκινώντας από το ΚΑΠΗ της Παλιάς Κοκκινιάς. Να πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας, για το οποίο εργάζονται τα μέλη μας όλο το χρόνο.

Εκτονώνουν δημιουργικά την ενέργειά τους κι έρχονται εδώ, στο τέλος της χρονιάς να παρουσιάσουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους, δίνοντάς μας ένα ηχηρό μήνυμα : ότι τα νιάτα είναι στη ψυχή και αυτό μπορεί να γίνει στην πράξη μόνο αν το πιστέψουν κάποιοι άνθρωποι και συνεργαστούν γι αυτό. Αυτό είναι τα μέλη μας. Νιάτα στη ψυχή και στην πράξη.
Θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπημένο μου Δήμαρχο που μου έδωσε την ευκαιρία να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι σε αυτόν τον χώρο που είναι μοναδικός. Τον ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, γιατί ό,τι καταφέραμε οφείλεται σε μια πολύ δυνατή ομάδα που λειτουργούσε τόσο καιρό με ομοψυχία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που με ανιδιοτέλεια κάλυπταν καθημερινές ανάγκες των Κέντρων μας».

 

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Νίκαιας-Ρέντη: Φιλοπεριβαλλοντική εξόρμηση στο Άλσος Αγίου Φιλίππου

Φιλοπεριβαλλοντική εξόρμηση  διοργανώθηκε χθες από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη ενώ  συμμετείχαν μέλη της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *