Συμφωνία Ελλήνων Εφοπλιστών για πώληση πλοίων στη Νιγηρία.

Σε υπογραφή συμφωνίας προχώρησαν Έλληνες Εφοπλιστές για πώληση 40 πλοίων σε Νιγηριανών συμφερόντων εταιρείες σταδιακά μέσα στην επόμενη διετία. Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο αποστολής επιχειρηματιών στη  Νιγηρία. Πρόκειται για πλοία που θα χρησιμοποιηθούν στις  θαλάσσιες μεταφορικές ανάγκες της αφρικανικής χώρας εντός των συνόρων της και είναι  πλοία όλων των ειδών χωρητικότητας μικρότερης των 20.000 τόνων.

Την ελληνική πλευρά την αποστολή εκπροσώπησαν οι Κωνσταντίνος Κόκκος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος , Δημήτρης Νομικός κ. α.Σε δηλώση του , ο πρόεδρος της Ενωσης Πλοιοκτητών Νιγηρίας Νίγι Λαμπίντζο τόνισε ότι, από τα συνολικά 600 πλοία που δραστηριοποιούνται σήμερα στις ακτές της Νιγηρίας, μόλις το 10% ανήκει σε Νιγηριανούς και στόχος τους είναι η σταδιακή αύξηση του εγχώρια ελεγχόμενου στόλου στα 100 πλοία, με τη συνεργασία με την ελληνική πλευρά να είναι μόνο η αρχή.

Η συνεργασία επήλθε με την  παρέμβαση του πρέσβη της Νιγηρίας στην Ελλάδα, Λόρενς Αγιοντέντζι, ο οποίος μεσολάβησε προς την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη προεργασία. Ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι επιχειρηματίες  της ελληνικής ναυτιλίας ήδη συνεργάζονται με άλλες χώρες της Δυτικής Αφρικής.

 

About kymaeditor

Check Also

Ναυτιλία: Ποιοι είναι οι δέκα μεγαλύτεροι ναυλομεσίτες στον κόσμο

Η Lloyd’s List παρουσίασε τους 10 μεγαλύτερους ναυλομεσίτες στο κόσμο μεταξύ των οποίων είναι και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *