Συμφωνία εξαγοράς πακέτου μετοχών Βερόπουλου από Σκλαβενίτης.

Ένα αμιγώς ελληνικό σούπερ μάρκετ με επαγγελματική αφετηρία τον Πειραιά, η εταιρεία Σκλαβενίτης βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά  πλειοψηφικού πακέτου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται στο 60%. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένονται, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε πλέον στο οργανωμένο λιανεμπόριο δημιουργείται ένας νέος «εθνικός πρωταθλητής» που θα συγκεντρώνει τζίρο κοντά στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αλλάζοντας ριζικά τον χάρτη στον κλάδο και προκαλώντας αναταράξεις ειδικά στην περιφέρεια, όπου η Βερόπουλος έχει έντονη παρουσία σε αντίθεση με τη Σκλαβενίτης.

Το πρώτο βήμα για να έρθουν οι εταιρείες πιο κοντά έγινε όταν πριν από λίγους μήνες η Σκλαβενίτης εξαγόρασε τη συμμετοχή της εταιρείας Βερόπουλος στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, η οποία δραστηριοποιείται στην Κρήτη, ήτοι το 60% έναντι 22 εκατ. ευρώ. Με αυτή την κίνηση η Σκλαβενίτης απέκτησε πρόσβαση στη δυναμική αγορά της Κρήτης, όπου η Χαλκιαδάκης διαθέτει 38 σημεία πώλησης. Πρόσβαση στην περιφέρεια, καθώς και στο κανάλι της χονδρικής πώλησης απέκτησε η Σκλαβενίτης εξαγοράζοντας επίσης πριν από λίγους μήνες τη Makro Cash & Carry Hellas έναντι 65 εκατ. ευρώ και αποκτώντας 12 καταστήματα, εκ των οποίων τα επτά εκτός Αττικής.

Να σημειώσουμε ότι η Βερόπουλος διαθέτει 185 σημεία πώλησης εντός ελληνικής επικράτειας, εκ των οποίων τα 94 βρίσκονται εντός του λεκανοπεδίου Αττικής και τα 91 σε 47 επαρχιακές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Με αισιοδοξία λοιπόν για τη δημιουργία ενός ελληνικού κολοσσού στο λιανεμπόριο.

About kymaeditor

Check Also

Φορολογικές δηλώσεις: Νέοι κωδικοί για αφορολόγητο με ηλεκτρονικές αποδείξεις – Δαπάνες που αφαιρούν φόρο έως 2.200 ευρώ

«Εμπλουτισμένο» με νέους κωδικούς θα είναι το βασικό έντυπο Ε1, η δημοσίευση του οποίου είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *