Συμφωνίες $7,5 δισ. μεταξύ Κίνας- Αργεντινής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιείται η επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, στην Αργεντινή, την οποία ο Κινέζος αξιωματούχος επισκέπτεται λίγες ημέρες μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου των BRICS που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία.

Ο Xi Jinping και η ομόλογός του της Αργεντινής, Cristina Fernandez de Kirchner, υπέγραψαν κοινή δήλωση στην οποία κάνουν λόγο για αναβάθμιση των σχέσεων των δύο πλευρών σε στρατηγικό επίπεδο, καθώς και μία σειρά επιχειρηματικών συμφωνικών.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η μεγαλύτερη από αυτές τις συμφωνίες αφορά τη χορήγηση πιστώσεων ύψους 4,7 δισ. δολαρίων από την China Development Bank για την κατασκευή δύο υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας, συνολικής ισχύος 1.740 MW, έργα που έχουν αναλάβει η κινεζική China Gezhouba Group και η αργεντίνικη Electroingenieria.

Μεταξύ των deals, συνολικού ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, ξεχωρίζει και η συμφωνία για χρηματοδότηση με 2,1 δισ. δολάρια -πάλι από την China Development Bank- της κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών με τις οποίες θα διευκολύνεται η μεταφορά της αγροτικής παραγωγής της Αργεντινής προς τα λιμάνια της χώρας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στην υπογραφή συμφωνίας swap τριετούς διάρκειας μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών, ύψους 11 δισ. δολαρίων, η οποία θα επιτρέπει στην Αργεντινή να χρηματοδοτεί, σε κινεζικό νόμισμα, τις εισαγωγές της από την Κίνα.

 

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα το εμπορικό πλοίο Rubymar

Το εμπορικό πλοίο Rubymar το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, αφού στοχοθετήθηκε από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *