Συνάντηση εργασίας του δημάρχου Πειραιά με τη νέα διοίκηση του ΟΛΠ.

Η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας όπως και η διασύνδεση του τουρισμού με την πόλη του Πειραιά, εξετάστηκε στην πρώτη συνάντηση που είχε σήμερα η νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά με το δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Captain Fu Chengqiu, ο αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου ‘Αγγελος Καρακώστας, ο ανώτερος σύμβουλος διοίκησης και μέλος Δ.Σ. Αθανάσιος Λιάγκος και από το δήμο Πειραιά ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης και ο σύμβουλος του δημάρχου Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.
Στη σημερινή συνάντηση, τέθηκαν από την πλευρά του ΟΛΠ οι βασικές αρχές του αναπτυξιακού σχεδιασμού της εταιρείας και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην κατεύθυνση αυτή.
Από την πλευρά του δήμου Πειραιά περιγράφηκε το αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη με επίκεντρο την εκπόνηση του σύγχρονου χρηματοδοτικού και αναπτυξιακού εργαλείου της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Ο δήμος παρουσίασε σχέδιο  στοχευμένων παρεμβάσεων για την αστική αναζωογόνηση και την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, το οποίο έχει θέσει σε ευρεία διαβούλευση με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συστηματοποιήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, με στόχο τη συμβατότητα και συμπληρωματικότητα των επιμέρους σχεδιασμών, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την πόλη από την αναμενόμενη αύξηση της κρουαζιέρας χάρη στις σχεδιαζόμενες επενδύσεις στο λιμάνι.

 

About kymaeditor

Check Also

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά, ένα μεγάλο έργο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *