Συνάντηση Θ. Δρίτσα με εκπροσώπους ναυτικών και εργαζομένων ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα» και με τον πρόεδρο Σωματείου των Ναυπηγοξυλουργών καθώς και με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) είχε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας.
Στην πρώτη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά κ. Σωτήριος Πουλικόγιαννης ενημέρωσε τον κ. Δρίτσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ιδιαίτερα σε σχέση με τις υποδομές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, την ανάγκη προστασίας της απασχόλησης και λήψης πρόσθετων μέτρων προστασίας των ανέργων στον κλάδο.
Επίσης τα μέλη της αντιπροσωπείας τόνισαν τον κίνδυνο απώλειας της τεχνογνωσίας που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα εξαιτίας των λειτουργικών προβλημάτων, της μείωσης της απασχόλησης και των προβλημάτων υποδομών, τα οποία οδηγούν στην αποχώρηση έμπειρων στελεχών και την μη ένταξη νέων στον κλάδο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου στη συζήτηση που ακολούθησε, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη στήριξή της. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για την αντιμετώπιση των θεμάτων.
Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΝΕΝ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Α. Νταλακογεώργος ενημέρωσε «για τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απασχόληση και τη μακροχρόνια ανεργία στον κλάδο, στην απλήρωτη ναυτική εργασία, στις εργασιακές συνθήκες και την ανάγκη τήρησης του πλαισίου που διέπει τη ναυτική απασχόληση, ιδιαίτερα στο θέμα των αμοιβών που ορίζονται από τις ΣΣΕ και τα εργασιακά δικαιώματα και τις ώρες εργασίας, στον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος και στον Οίκο Ναύτου».
Ο κ. Δρίτσας  ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την πλευρά του υπουργείου και τόνισε ότι επιδίωξή του είναι η ένταση των προσπαθειών για τον έλεγχο εφαρμογής του πλαισίου που διέπει τη ναυτική εργασία και ο σχεδιασμός των μέτρων πολιτικής και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, στην προστασία και την ενίσχυση της απασχόλησης.

About kymaeditor

Check Also

Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο πολυκατοικίας στη Γλυφάδα

Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σημειώθηκε τα ξημερώματα στην είσοδο πολυκατοικίας, στην οδό Σολωμού, στην περιοχή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *