Συνάντηση Ιερώνυμου- Βαρθολομαίου στην Αθήνα

«Κάθε φορά που είστε κοντά μας, είναι μεγάλη ευτυχία για εμάς». Με αυτήν τη φράση υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε με έναν θερμό εναγκαλισμό τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής.

Οι δύο ιεράρχες κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στην Αίθουσα το Θρόνου όπου ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη την προσευχή του για «την Ελλάδα, αλλά και για την ενότητα της Εκκλησίας» ενώ πρόσθεσε: «Δεν είστε μόνον ο “πράσινος” Πατριάρχης, είστε ο Πατριάρχης της αγάπης και της αλληλεγγύης».

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, εξάλλου, αναφέρθηκε στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας με τη μητέρα Εκκλησία, καθώς και στη συνεργασία που έχει με τον Aρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι αρχιερείς, οι ιερείς και οι λαϊκοί υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σημειώνοντας πως πάντοτε πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή όταν βρίσκεται στην Αθήνα, όμως αυτήν τη φορά η επίσκεψη είναι και εόρτια αφού συμπίπτει με τον πρόσφατο εορτασμό των ονομαστηρίων του αρχιεπισκόπου.

About kymaeditor

Check Also

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Εκοιμήθη σήμερα, Δευτέρα 2 Μαϊου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος. Οι πρώτες πληροφορίες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *