Συνάντηση Κοντονή – Μώραλη για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά .

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή και του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη για την οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των ενεργειών για τη μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ακίνητο του δήμου και συγκεκριμένα στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής.

Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά η μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά ήταν να γίνει στο κτίριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνης επί της οδού Θηβών, του δήμου Αγίου Ι. Ρέντη, αλλά λόγω των αντιδράσεων του δικηγορικού κόσμου και της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας του περασμένου έτους, που έκρινε ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο του Κεράνη, αναζητήθηκε άλλη λύση, η οποία ήταν αυτή του κτιρίου της Ραλλείου Σχολής.

Πάντως οι συναντήσεις είναι επαναλαμβανόμενες  και η υπόθεση της μεταστέγασης των δικαστηρίων του Πειραιάς απασχολεί διαχρονικά τις δημοτικές αρχές της πόλης και το υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς φυσικά αποτέλεσμα.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Θέματα ημερήσιας διάταξης προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου

Το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά που αφορά την   «Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής» θα πραγματοποιηθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *