Συνάντηση στη Δραπετσώνα για την ανάπλαση της πρωην Βιομηχανικής Περιοχής των Λιπασμάτων.

Η ανάπλαση της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας, γνωστής και ως «Λιπάσματα», απασχόλησε τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γραβρίλη, τους δημάρχους Κορυδαλλού, Περάματος, Σαλαμίνας και άλλου φορείς της περιοχής σε ευρεία συνάντηση που είχαν χθες μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου.

«Χώρο μεγάλης σπουδαιότητας και υπερτοπικής σημασίας» χαρακτηρίζουν οι δήμαρχοι της Β’ Περιφέρειας Πειραιά την περιοχή των πρώην Λιπασμάτων, «ο οποίος θα μπορούσε να δώσει προοπτική στην ευρύτερη περιοχή και ν’ αποτελέσει ανάσα ζωής για τους κατοίκους, με χρήσεις πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού, εκπαίδευσης και αναψυχής» όπως τονίζουν.

Μετά από τη συνάντηση ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος δήλωσε πως η ανάπλαση της πρώην περιοχής των λιπασμάτων είναι μια συνολική διεκδίκηση για την ευρύτερη περιοχή. Όπως εξήγησε αυτό επιβεβαίωσαν στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη και όπως έκανε γνωστό βρίσκονται σε συνεννόηση με τους δημάρχους και τον αντιπεριφερειάρχη για τα επόμενα βήματα και συζητούν τα σχέδια ανάπλασης. Το επόμενο ραντεβού είναι στις 4 και 5 Απριλίου στο χώρο λιπασμάτων όπου οι δημοτικές αρχές μαζί με τους κατοίκους θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις που θα κάνουν το χώρο επισκέψιμο.

Εν αναμονή πράξεων πάντως γιατί η ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί μόνιμη προεκλογική δέσμευση επί σειρά ετών!

About kymaeditor

Check Also

Νέος κύκλος εργαστηρίων γνωριμίας με το Ψυχόδραμα για ενήλικες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων του Δήμου Πειραιά, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *