Συνάντηση συνεργασίας ΟΛΠ- Cosco Group (φωτό)

Συνάντηση συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και COSCO GROUP διοργανώθηκε στην κεντρική αίθουσα συσκέψεων του Οργανισμού, παρουσία των Προέδρων των δύο εταιριών κ. Γιώργου Ανωμερίτη και κ. Ma Zehua.

Στη συνάντηση εξετάσθηκαν τα θέματα συνεργασίας ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε., η οποία αποτελεί το διαχειριστή (operator) των Προβλητών II και ανατολικού III του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στο Πέραμα, καθώς και η πορεία της Σύμβασης Παραχώρησης του 2009, όπως αυτή έχει αναθεωρηθεί βάσει φιλικών διακανονισμών.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος από πλευράς ΟΛΠ Α.Ε., ο αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος κ. Παν. Πετρουλής, ο Γενικός Δ/ντής κ. Σταύρος Χατζάκος, ο Δ/ντής Νομικών Υπηρεσιών κ. Ανδρέας Μαμαγκάκης και ο Δ/ντής Διοίκησης κ. Δ. Σπύρου. Από πλευράς COSCO παραβρέθηκαν ο κ. Liu Xianghao, Γεν. Δ/ντής της COSCO, ο κ. Fu Haichao, Πρόεδρος της COSCO EUROPE, ο cpt. Ju Weiping, Δ/νων Σύμβουλος της COSCO HELLAS, o κ. Qiu Jinguang, Αντιπρόεδρος της COSCO PACIFIC, ο capt. Fu ChengQiu, Δ/νων Σύμβουλος  της ΣΕΠ Α.Ε και ο Γενικός Δ/ντής της COSCO HELLAS κ. Άγγελος Καρακώστας.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο συνεργασίας που έχει επιδειχθεί, αναμένοντας την ολοκλήρωση και των συμφωνημένων διαδικασιών για τον Β΄ Φιλικό Διακανονισμό του 2013, ο οποίος θα διευρύνει τις επιχειρηματικές δυνατότητες των δύο πλευρών.

Ο κ. Ma Zehua μετέφερε προς τον κ. Γ. Ανωμερίτη τους θερμούς χαιρετισμούς και του πρώην Προέδρου της COSCΟ cpt. Wei Jiafu, με τον οποίο πρωτοϋπογράφτηκε το 2002 το πρώτο ΜΟU συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας και ΟΛΠ-COSCO.


 

About kymaeditor

Check Also

Χρηματοδότηση 6,5 εκατ. ευρώ για το Β’ Θαλάσσιο Εκπαιδευτικό Ταξίδι των σπουδαστών των ΑΕΝ

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *