Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού.

 

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνη Στελλιάτο συναντήθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενημέρωση της Περιφερειάρχη για τη συμβολή των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων στον τουρισμό και την ενίσχυση των νησιών του Αργοσαρωνικού ως εγγύτερα της Αθήνας και πρώτο σταθμό της κρουαζιέρας των ναυλωτών, ειδικά κατά την κρίση που διέρχεται σήμερα η χώρα.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Α. Στελλιάτος αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μαρινών στα νησιά, έτσι ώστε να είναι δυνατή η προσέγγιση των πλοίων, καθώς επίσης και στις εγκαταστάσεις και παροχές αυτών. Ο ίδιος τόνισε ότι ο τομέας των μαρινών είναι πολύ σημαντικός και σε στάδιο ανάπτυξης και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού.
Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι η Περιφερειακή Αρχή προχωρά, στο πλαίσιο του πρόσφατου Οδικού Χάρτη που συμφωνήθηκε με τους αντιπροσώπους των παραγωγικών φορέων (ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), στη συντονισμένη προβολή και τόνωση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, στη βάση, για πρώτη φορά, στρατηγικού σχεδιασμού. «Στην προσπάθεια διασφάλισης της αναπτυξιακής προοπτικής της Περιφέρειας, η στήριξη του τουρισμού, και ειδικότερα του θαλάσσιου τουρισμού και του τουρισμού των νησιών του Αργοσαρωνικού αποτελεί σοβαρή πρόκληση. Στην κατεύθυνση αυτή θα πράξουμε ό,τι απαιτείται και ό,τι απαιτούν οι περιστάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

About kymaeditor

Check Also

Σαλαμίνα: 24ωρη απεργία σήμερα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στην Σαλαμίνα σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου προχώρησαν το Συνδικάτο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *