Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά με τον Δήμαρχο Πειραιά με αντικείμενο τα θέματα του κλάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, την Δευτέρα 21-12-2015 συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη ΜΩΡΑΛΗ παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλειου ΤΑΤΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, προκειμένου να  εκθέσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν το σύνολο του Αστυνομικού Προσωπικού, να παρουσιάσουν  προτάσεις που στοχεύουν στην βελτίωση των Υπηρεσιακών Συνθηκών , με γνώμονα την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, που υπηρετεί στις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, καθώς και για την έλλειψη Υπηρεσιακών Οχημάτων και υλικοτεχνικής υποδομής, παράγοντες που σχετίζονται άμεσα με την προστασία των Αστυνομικών αλλά και των πολιτών.
Επίσης, ζητήθηκε από τον κ. Δήμαρχο, η παραχώρηση χώρου ή τμήματος οδού κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, για την στάθμευση υπηρεσιακών οχημάτων, έτσι ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα παρακώλυσης της κυκλοφορίας, στη λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Ομοίως ζητήθηκε η συνδρομή του Δημάρχου, έτσι ώστε μέσα από το θεσμικό του ρόλο που κατέχει στην τοπική αυτοδιοίκηση, να ενεργήσει προς πάσα κατεύθυνση, ούτως ώστε οι υπηρεσίες στα όρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιώς συνολικά και σε επίπεδο της περιφέρειας Αττικής, να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προκειμένου να απορροφηθούν κονδύλια, για την ενίσχυση της σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στο μέτρο πάντοτε του εφικτού.
Τέλος στη συνάντηση συζητήθηκε και παρουσιάστηκε η πρόταση της Ένωσης, για τη δημιουργία ολοήμερου παιδικού σταθμού στα γεωγραφικά όρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, για τα παιδιά  Αστυνομικών υπό την εποπτεία του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Πειραιά, συμμεριζόμενος την έκταση των προβλημάτων, δεσμεύτηκε να συναντηθεί με την Φυσική αλλά και Πολιτική Ηγεσία του Σώματος, προκειμένου να ενισχυθούν οι Υπηρεσίες του Πειραιά, με τον μέγιστο δυνατό αριθμό Αστυνομικών. Ενώ τόνισε, ότι είναι απαραίτητη η αναβάθμιση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων και η ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μέσω κονδυλίων, προγραμμάτων, ακόμα και δωρεών. Επίσης  δήλωσε την πρόθεση από πλευράς του Δήμου να διευθετηθεί το θέμα της στάθμευσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.
Τέλος ο Δήμαρχος επιδοκίμασε την πρωτοβουλία της Ένωσης για την δημιουργία παιδικού σταθμού και τόνισε ότι επιθυμεί να αναζητηθεί από κοινού το νομικό πλαίσιο για την δημιουργία και λειτουργία του σταθμού καθώς και για την ανεύρεση σχετικού οικήματος.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά δήλωσε πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια όλων, για μια πόλη ασφαλή, που θα αποτελεί πόλο έλξης και στολίδι πρώτα για τους πολίτες, τους επισκέπτες, αλλά και για τους εργαζόμενους Αστυνομικούς που είναι μέλη αυτής της κοινωνίας.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Συνελήφθη 16χρονη για απόπειρα δολοφονίας 19χρονης

Συνελήφθησαν μία 16χρονη και ο 20χρονος σύντροφός της, χούλιγκαν του Ολυμπιακού που είχε κατηγορηθεί για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *