Συνέδριο επανεκκίνησης της Ν.Δ. προτείνει ο Μεϊμαράκης

Συνέδριο επανεκκίνησης της Ν.Δ., σε χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προτείνει ο Ευάγγελος  Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως τότε το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο θα έχει καταπέσει και η τρόικα θα έχει φύγει, και συνεπώς η Νέα Δημοκρατία θα μπορεί να παρουσιάσει πρόγραμμα και να προχωρήσει σε διορθώσεις οικονομικές και κοινωνικές, εντός του πλαισίου που επιτρέπει το πρόγραμμα προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, εκτίμησε πως μπορεί να υπάρξουν όλες εκείνες οι πολιτικές προϋποθέσεις για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εξάντληση της 4ετίας για την κυβέρνηση.

Επανέλαβε δε, την πάγια θέση του για απεμπλοκή της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές, λέγοντας πως εάν υπάρξουν 3 αποτυχημένες προσπάθειες εκλογής ανώτατου άρχοντα, τον λόγο να τον έχει στη συνέχεια ο λαός, με τους ίδιους όμως υποψηφίους.

Να σημειώσουμε, πως αυτά ειπώθηκαν στο περιθώριο της έκθεσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας που εγκαινίασε ο Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

About kymaeditor

Check Also

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση, αισθητή στην Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22.07. Ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός στην Αθήνα. Το επίκεντρο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *