Συνέντευξη Κυρ. Μητσοτάκη στο CNBC: «Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας για 6.500 απολύσεις»

 Τη δέσμευση της κυβέρνησης για τήρηση του στόχου των 6.500 απολύσεων από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του έτους  εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο «CNBC». Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνει ωστόσο  πως δεν θεωρεί ότι αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα όταν μιλούμε για το Δημόσιο τομέα ενώ τόνισε ότι «το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο έχει μειωθεί ήδη 30% και το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί».

 Η Ελλάδα έχει πετύχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δηλώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός, επικαλούμενος την αποδοχή των επενδυτών απέναντι στα ελληνικά ομόλογα. Τονίζει δε, πως η Ελλάδα οδεύει φέτος για την πρώτη χρονιά ανάπτυξης μετά από την εξαετή ύφεση.

Ο ίδιος αρνήθηκε να τοποθετηθεί στο θέμα του δημοσιονομικού κενού που η τρόικα υπολογίζει σε 2 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα πολύ χαμηλότερα. Σημειώνει, πάντως, ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά.

Ερωτηθείς για το σενάριο η τρόικα να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των stress test επισημαίνει ότι «είναι για το συμφέρον όλων οι συζητήσεις να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Σχολιάζοντας την ευρύτερη κατάσταση στην Ευρώπη σημειώνει ότι είναι ανησυχητική η εικόνα σε ότι αφορά τον αποπληθωρισμό.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη για την εορτή του Αγίου Νικολάου

Με θρησκευτική ευλάβεια, πιστοί στις παραδόσεις και αξίες του Έθνους μας τιμούμε σήμερα τον Άγιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *