Συνέντευξη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων κ. Κώστα Κατσαφάδου.

Το Πειραϊκό Κύμα  φιλοξενεί τη συνέντευξη του βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Κώστα Κατσαφάδου , με απαντήσεις σε καυτά θέματα της επικαιρότητας από έναν άνθρωπο μάχιμο, νέο και καθημερινά παρόντα στα πράγματα του Πειραιά.

 

Δημοσιογράφος: Κύριε Κατσαφάδο, απομένουν λίγες μέρες μέχρι την κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου και οι δημοσκοπήσεις, μέχρι τώρα, δείχνουν ότι πρόκειται για ντέρμπυ. Θα ήθελα μια εκτίμησή σας.

Κώστας Κατσαφάδος:Η δική μου εκτίμηση είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα πάει πλέον στην κάλπη πιο συνειδητοποιημένη. Κι αυτό γιατί έχει αντιληφθεί πλέον ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, τα μεγάλα λόγια τελείωσαν και μάλιστα με πολύ επώδυνο τρόπο, καθώς η χώρα έχασε πολύτιμο χρόνο που θα κληθεί να τον πληρώσει με πολύ σκληρότερα μέτρα. Εκτιμώ λοιπόν, ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν περισσότερο συνειδητά και θα αναδείξουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, καθώς είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να τα εγγυηθεί τη σταθερότητα, τη σιγουριά και την ασφάλεια της χώρας, αλλά και να πετύχει μια ευρεία συναίνεση και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Δημοσιογράφος: Μιλάτε για συναίνεση. Με ποιους θα συνεργαστεί η ΝΔ την επομένη των εκλογών αν βγει πρώτο κόμμα;

Κώστας Κατσαφάδος:Η μεγάλη μας διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς πιστεύουμε στις συνεργασίες και στις ευρείες συναινέσεις, σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που εκβιαστικά και εγωιστικά δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί και ότι θα μείνει εκτός Κυβέρνησης, αν δεν βγει πρώτο κόμμα.
Η χώρα την επομένη των εκλογών χρειάζεται πασει θυσία κυβέρνηση που θα ενώνει και θα εκφράζει όλους τους Έλληνες και η μόνη που μπορεί να το διασφαλίσει αυτό είναι η Νέα Δημοκρατία. Πιστεύουμε ότι η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την Ελλάδα με ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα έχουν συναποφασίσει όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Η διαμόρφωση και κυρίως η υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι υπόθεση όλων και αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Δημοσιογράφος: Ο ιδιωτικός τομέας τους τελευταίους μήνες στενάζει. Η αγορά έχει παραλύσει και οι έμποροι βλέπουν τα λουκέτα να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Πότε θα υπάρξει μια καλύτερη μέρα για τον κόσμο αυτό;

Κώστας Κατσαφάδος:Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες έκανε ότι μπορούσε για να παραλύσει τον ιδιωτικό τομέα. Οδήγησε τη χώρα 3 φορές στις κάλπες μέσα σε 8 μήνες, αδιαφορώντας για τον αντίκτυπο που θα είχε αυτό στην αγορά, στο εμπόριο, στον τουρισμό. Οι τράπεζες έκλεισαν, ακολούθησαν τα capital controls, οι ουρές στις τράπεζες, η αγορά πάγωσε. Η οικονομία διαλύθηκε. Έτσι όμως δεν πάμε μπροστά. Διότι ακόμα κι αν μειωθεί το χρέος, αν δεν ενισχυθεί η ανάπτυξη δεν πρόκειται να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία. Μέλημά μας, αμέσως μετά τις εκλογές είναι η προώθηση των αλλαγών εκείνων που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για νέες επενδύσεις και θα διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Χρειάζεται να απλοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τις αδειοδοτικές διαδικασίες, να περιορίσουμε τη γραφειοκρατίας και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα.
Δημοσιογράφος:Το μεταναστευτικό παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις τους τελευταίους μήνες. Τι χειρισμούς οφείλει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση για να εξομαλύνει την κατάσταση;

Κώστας Κατσαφάδος:Καταρχάς θεωρώ ότι η προηγούμενη κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εισόδου παράνομων μεταναστών και την αδράνεια την οποία έχει σημειώσει ως σήμερα. Οφείλουμε ως χώρα να τηρήσουμε μια στάση πιο ενεργητική απέναντι στο μεταναστευτικό πρόβλημα και να βγούμε από τη λογική των ανοχύρωτων και αφύλακτων θαλάσσιων συνόρων. Οφείλουμε ακόμα να επισημάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις την ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση του θέματος. Είναι επίσης, ανάγκη να υπάρξει σαφής διάκριση, ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά και στους μετανάστες, σε αυτούς που έχουν χαρτιά και σε αυτούς που δεν έχουν. Και ασφαλώς πρέπει να αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι για τη δημιουργία χώρων υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα, συγκεκριμένης ικανότητας και όχι απεριόριστης, με φρούρηση, υποδομές, υγειονομική κάλυψη και φροντίδα.
Δημοσιογράφος: Ο κ. Μειμαράκης δήλωσε στην συνέντευξή του στη ΔΕΘ ότι θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών. Κατά πόσο είναι εφικτό αυτό;

Κώστας Κατσαφάδος:Η Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίσει, όχι μόνο τώρα προεκλογικά, αλλά ήδη από την ημέρα που ήρθε η εν λόγω διάταξη στη βουλή, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τα επώδυνα μέτρα για τους αγρότες.
Θα δώσουμε τη μάχη και δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές μεταβολές, για να μπορέσει η πρωτογενής παραγωγή, ο πρωτογενής τομέας, να υπάρξει. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε άλλωστε ότι γνωρίζει να διαπραγματεύεται. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της περιφέρειας και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς μια ισχυρή αγροτική παραγωγή και έναν ισχυρό μεταποιητικό τομέα.

Δημοσιογράφος:. Υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις για το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα το αλλάξει;

Κώστας Κατσαφάδος:Να σας επισημάνω ότι η ΝΔ ήταν εξ αρχής αντίθετη στην επιβολή υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στην εκπαίδευση, καθώς κάτι τέτοιο αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία, οδηγεί σε σημαντική επιβάρυνση των διδάκτρων και ακολούθως, των οικογενειακών προϋπολογισμών, ενώ έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην απασχόληση στον εν λόγω κλάδο. Καταθέσαμε μάλιστα και πρόταση για τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών του κράτους και των κρατικών επιχορηγήσεων για λειτουργικά έξοδα, ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Δημοσιογράφος: Κύριε Κατσαφάδο, εκλέγεστε στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιφέρειάς σας;

Κώστας Κατσαφάδος:Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η περιφέρειά μου, αλλά ολόκληρη η χώρα, είναι η ανεργία. Καθημερινά έρχομαι σε επαφή με νέους ανθρώπους, με προσόντα, οι οποίοι αναζητούν να βρουν μία οποιαδήποτε δουλειά. Και φυσικά εφόσον δεν υπάρχει παραγωγική διαδικασία και ελεύθερη οικονομία στοιβάζονται στα ταμεία ανεργίας, απελπίζονται, καθώς αισθάνονται «ανάπηροι» αφού δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε στο σπίτι τους, ούτε στη χώρα τους. Η μόνη λύση για να καταπολεμήσουμε το τέρας της ανεργίας είναι ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, που θα συναποφασίσουμε όλοι μαζί, εννοώ μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους, και το οποίο θα περιλαμβάνει πολιτικές για την προσέλκυση των επενδύσεων, την προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις, ώστε να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τους μήνες που προηγήθηκαν, αντιμετώπισε την επιχειρηματικότητα ως ‘εχθρό’ και με τις πρακτικές της έδιωξε τις επενδύσεις. Δείτε πώς χειρίστηκαν την περίπτωση της COSCO, στο Ελληνικό, την περίπτωση της κρουαζιέρας, τα αεροδρόμια, τις Σκουριές. Έτσι όμως δεν πάει η χώρα μπροστά. Οι πολίτες οφείλουν την Κυριακή με την ψήφο τους να αποφασίσουν, θέλουν μια χώρα ανοιχτή σε επενδύσεις και θέσεις εργασίας ή θέλουν μια οικονομία κλειστή, με κρατισμό και ανεργία;

About kymaeditor

Check Also

Εγκρίθηκε το Master Plan για το λιμάνι του Πειραιά – Τι περιλαμβάνει το Προεδρικό Διάταγμα

Εγκρίθηκε το Master Plan του λιμένα Πειραιά με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ 39/Δ/25-01-2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *