Συνέχιση κινητοποιήσεων αποφάσισε το ΝΑΤ.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στις προωθούμενες διατάξεις για το Ασφαλιστικό αποφάσισαν στη γενική συνέλευσή τους την Τρίτη οι υπάλληλοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ).

Έτσι, θα συμμετάσχουν και στη νέα 48ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΟΥΕΝ) σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη ενώ στις 10 το πρωί της Πέμπτης θα συγκληθεί εκ νέου η γενική συνέλευση του συλλόγου τους.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΝΑΤ, η διάλυση των συγκεκριμένων φορέων «οδηγεί μαθηματικά στη διάλυση της ναυτιλίας και την αποχώρηση και των εναπομείναντων στην ελληνική σημαία πλοίων.

«Η ενσωμάτωση του ΝΑΤ στον ενιαίο φορέα οδηγεί σύμφωνα με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης στη μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ στο μισό, αφού το ποσοστό αναπλήρωσης στα 40 χρόνια ανέρχεται στα 47%» θεωρούν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ.

Στη γενική συνέλευση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι των συνταξιούχων και του Συλλόγου της Εστίας Ναυτικών, που ζήτησαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και του ΕΛΟΕΝ.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Σύλληψη του πλοιάρχου του Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ “CHAMPION JET 3”

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, το επιβατηγό – οχηματαγωγό – ταχύπλοο (Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *