Συναίνεση, εκλογή Προέδρου, αναθεώρηση Συντάγματος και κάλπες στα τέλη του 2015 ζητά ο Σαμαράς

Πρόταση για συναίνεση έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω έκτακτου διαγγέλματος το μεσημέρι της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός ζήτησε εκλογή Προέδρου, διαπραγμάτευση με δανειστές αναθεώρηση Συντάγματος και εκλογές στο τέλος του 2015 ενώ προανήγγειλε διεύρυνση της κυβέρνησης με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
«Δεν μπορούμε να φύγουμε από μια περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε σε μια άλλη. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο φημών, που δηλητηριάζει τη Δημοκρατίας μας. Θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήδη δυο μήνες πριν, είχε πει ότι όποιος τολμήσει να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είναι εξαγορασμένος. Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν», είπε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε έκκληση για συναίνεση. «Τους καλώ όλους να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος και της κοινής λογικής. Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας, για να διαπραγματευτούμε την επόμενη ημέρα, μετά από το τέλος του μνημονίου».
Ακόμη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προσδοκά στη στήριξη όλων των βουλευτών «για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση, για να έχει η Ελλάδα το Σύνταγμα που χρειάζεται και να μην μπει σε περιπέτειες».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μετά από την προεδρική εκλογή μπορεί να διευρυνθεί το κυβερνητικό σχήμα με «άλλα πρόσωπα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους».
Για τις εκλογές, ο πρωθυπουργός έθεσε ως προϋπόθεση την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης και μετά «μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015», όπως σημείωσε. «Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό. Αυτό είναι ένα σχέδιο συναίνεσης ώστε η επόμενη μέρα να βρει την πατρίδα μας ενωμένη και την οικονομία μας», πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός πριν το διάγγελμα, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να καταθέσει το πακέτο προτάσεων για την εκλογή προέδρου, το χρόνο των εκλογών και τη συμφωνία για το χρέος.

About kymaeditor

Check Also

«Παρμενίων-23»: Θα ηχήσουν σειρήνες και καμπάνες σε όλη την επικράτεια αύριο

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθεί  αύριο (Δευτέρα, 2 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *