Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ – Από τη Λέρο πέρασε ύποπτος για το μακελειό στο Παρίσι.

Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, που βρέθηκε κοντά στη σορό ενός από τους καμικάζι έξω από το Stade de France, πέρασε από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, ο κάτοχος του διαβατηρίου «ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα».

«Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες, από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος» καταλήγει η ανακοίνωση.
Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ και στην ΕΥΠ μετά το μακελειό στο Παρίσι. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γίνονται διαδοχικές συσκέψεις για την λήψη αυξημένων μέτρων, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Αρχηγό της ΕλΑΣ και τον προϊστάμενο της ΕΥΠ.

Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται οι αρμόδιοι αξιωματούχοι με τους αρμοδίους των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας έτοιμοι να παράσχουν και να διασταυρώσουν οποιαδήποτε πληροφορία τους ζητηθεί.

Ηδη ζητήθηκε από τις Γαλλικές Αρχές πληροφορία για τα αν έχουν περάσει από την Ελλάδα δυο ύποπτα άτομα. Για τη μία περίπτωση σύμφωνα με τα στοιχεία του συριακού διαβατηρίου φαίνεται να αντιστοιχούν σε άτομο που ήρθε στη Λέρο τον περασμένο Οκτώβρη μαζί με άλλους 70 μετανάστες.

Ηδη έχει σταλεί όλο το υλικό ταυτοποίησης, με δακτυλικά αποτυπώματα που συλλέχθηκε κατά τη διάρκεια της καταγραφής προκειμένου να γίνει σύγκριση και να διαπιστωθεί αν πρόκειται πράγματι για το ίδιο πρόσωπο, ή αν το ταξιδιωτικό έγγραφο διακινήθηκε μέσω πλαστογράφων.

Η τύχη του ατόμου που εμφανίζεται με τα συγκεκριμένα στοιχεία,αγνοείται καθώς σίγουρα δεν φαίνεται να έχει φύγει από την χώρα από αεροδρόμιο ή από άλλες νόμιμες οδούς. Δεν αποκλείεται να έφυγε με τα τελευταία κύματα μεταναστών. Για το δευτερο πρόσωπο που ζητήθηκαν πληροφορίες,δεν έχει προκύψει απο την μέχρι τώρα έρευνα καμμία σχέση με την Ελλάδα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμοδιοι της ΕΥΠ, που παίζουν και καθοριστικό ρόλο στις έρευνες παρέχοντας πληροφοριακό υλικό. Ολες οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από την ΕΥΠ , εξετάζονται με κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν περάσει από το Ελληνικό έδαφος πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες για τυχόν σχέσεις με πυρήνες τζιχαντιστών.

Ηδη και λόγω του Πολυτεχνείου έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την φύλαξη ευάλωτων στόχων. Μετά τα γεγονότα στο Παρίσι πρόκειται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα μέτρα σε στόχους και να διερυρυνθεί ο αριθμός τους είτε αφορά προσωπα ή επιχειρήσεις .

Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματούχων, ο κίνδυνος να εκδηλωθεί επίθεση σε ελληνικό έδαφος φαίνεται περιορισμένος. Ομως μετά τις επιθέσεις στην Ευρώπη, ήδη έχουν εκπαιδευτεί και στην Ελλάδα αστυνομικοί για να αντιμετωπίσουν επιθέσεις ,ομηρίες ή άλλες ενέργειες που αφορούν αυτή την μορφή της τρομοκρατίας.

Πηγή: Βήμα

About kymaeditor

Check Also

«Παρμενίων-23»: Θα ηχήσουν σειρήνες και καμπάνες σε όλη την επικράτεια αύριο

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθεί  αύριο (Δευτέρα, 2 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *