Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για το αν θα κηρυχθεί έκπτωτη η ΝΕΛ.

Συνεδριάζει την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 11 το πρωί το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για το αν θα κηρυχθεί έκπτωτη η ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Η γνωμοδότηση του ΣΑΣ θα τεθεί υπόψιν του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα, ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση.

Συγκεκριμένα το ερώτημα που τίθεται από τον αναπληρωτή υπουργό προς το ΣΑΣ είναι η διατύπωση γνώμης σχετικά με ενδεχόμενη έκπτωση της ΝΕΛ από τις γραμμές Σύρος – Κύθνος – Κέα – Λαύριο, Σύρος – Πάρος – Νάξος – Ιος – Σίκινος – Φολέγανδρος – Κίμωλος – Μήλος, Σύρος – Πάρος – Σέριφος – Κίμωλος – Μήλος και Σύρος – Τήνος – Ανδρος. Παράλληλα θα συζητηθεί η κατάπτωση της εγγυητικής της επιστολής της ΝΕΛ και επιβολή κυρώσεων.

Αντίστοιχα θα τεθεί  ερώτημα και για τις γραμμές Σύρος-Τήνος-Ανδρος, Σύρος – Κύθνος – Κέα – Λαύριο, Σύρος – Πάρος – Νάξος – Δονούσα – Αιγιάλη – Κατάπολα – Κουφονήσι – Σχοινούσα – Ηρακλειά – Νάξος – Πάρος – Σύρος, Σύρος – Πάρος – Νάξος – Φολέγανδρος – Σίκινος – Ιος – Θηρασιά – Θήρα – Ανάφη.
Κύκλοι της ακτοπλοΐας, δεν απέκλεισαν τα δρομολόγια που είναι εν μέρει και επιδοτούμενα και αρχίζουν από το Λαύριο για τα νησιά των δυτικών Κυκλάδων, να ανατεθεί την προσεχή Παρασκευή με απευθείας ανάθεση στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» της εταιρείας HELLENIC SEAWAYS.

Το πρόβλημα είναι βεβαίως ότι το καλοκαίρι βρίσκεται ήδη στο μέσο του, οι Κυκλάδες σχοινοβατούν ακτοπλοϊκά , η αύξηση του πληθυσμού των νησιών το καλοκαίρι δημιουργεί επιπρόσθετες ανάγκες μετακίνησης ακόμη και για ασυμπίεστους λόγους όπως οι λόγοι υγείας και το Υπουργείο διαπραγματεύεται για την ανάδοχο εταιρεία!

About kymaeditor

Check Also

Σαλαμίνα: 24ωρη απεργία σήμερα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στην Σαλαμίνα σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου προχώρησαν το Συνδικάτο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *