Αυξημένη παρατηρείται η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην περιοχή του "φονικου" πετάλου του Μαλιακού, όπου επί ποδός βρίσκεται η τροχαία ασκώντας εντατικούς ελέγχους στους διερχόμενους οδηγούς.

Συνελήφθησαν 30 οδηγοί και βεβαιώθηκαν 2.077 παραβάσεις χθες τη νύχτα.

Τριάντα οδηγοί οχημάτων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, στο πλαίσιο ειδικής εξόρμησης της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που πραγματοποιήθηκε, από χθες το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα , σε οδικούς άξονες που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων και υψηλή παραβατικότητα.

Οι 23 συλλήψεις έγιναν λόγω στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης και οι 7 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Συνολικά διενεργήθηκαν 4.516 τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και βεβαιώθηκαν 2.077 παραβάσεις που επισείουν διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 165 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις. Αναλυτικά, οι παραβάσεις ήταν οι εξής:

Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 124
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 65
Υπερβολική ταχύτητα: 227
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 116
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 97
Χρήση κινητού τηλεφώνου: 117
Ανασφάλιστα οχήματα: 34
Επικίνδυνοι ελιγμοί: 3
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 1.294

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 307 πινακίδες κυκλοφορίας, 273 άδειες ικανότητας οδήγησης και 120 άδειες κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν 56 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό 29 εξ αυτών.

About kymaeditor

Check Also

Στο νοσοκομείο 14χρονη μαθήτρια μετά από challenge του TikTok

14 χρονη μαθήτρια στη Θεσσαλονίκη, λιποθύμησε μετά από πρόκληση (challenge)  του Tik-Tok. Η μαθήτρια προσπαθούσε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *