Συνελήφθη επιχειρηματίας εταιρίας αποβλήτων με έδρα τον Πειραιά για προσπάθεια δωροδοκίας

Η διαφθορά συνεχίζει να ανθεί στην Ελλάδα και η πάταξη αυτού του φαινομένου πρέπει να αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης. Τρανή απόδειξη αποτελεί το περιστατικό με έναν επιχειρηματία εταιρείας αποβλήτων με έδρα τον Πειραιά που επιχείρησε να «λαδώσει» τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας με σκοπό να ακυρώσει διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων του λιμανιού και συνελήφθη από τη Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος ήθελε να γίνει νέα προκήρυξη, πιο ευνοϊκή για την εταιρία του, προκειμένου να καταφέρει να χτυπήσει τον διαγωνισμό.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης είναι συνιδιοκτήτης αλυσίδας εταιρειών διαχείρισης αποβλήτων και ενέργειας με έδρα τον Πειραιά. Φέρεται να προσέγγισε τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ) και να του πρότεινε 15.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος του οργανισμού απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές και σε ραντεβού που δόθηκε χθες το απόγευμα στην Κέρκυρα συνελήφθη ο επιχειρηματίας την ώρα που του έδινε 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή του συνολικού ποσού των 15.000 ευρώ που είχε προτείνει ως «μίζα» στον πρόεδρο.
Αναλυτικότερα αναφέρεται ότι ο 38χρονος επεδίωκε από τον πρόεδρο του Ο.Λ.ΚΕ να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις. Είχαν ακολουθήσει σειρά τηλεφωνικών επαφών έως την τελική που δόθηκε το ραντεβού της σύλληψης. Ο 38χρονος συνελήφθη αμέσως μετά την παράδοση των χρημάτων στον πρόεδρο του οργανισμού, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς με τη κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

About kymaeditor

Check Also

Εγκαινιάστηκε στη Ν. Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής από την ΠτΔ παρουσία του πρωθυπουργού

Τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *