Συνεργασία Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Πειραιά.

Οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αποτέλεσαν το κύριο θέμα συζήτησης, στην διάρκεια συνάντησης, που είχαν σήμερα το μεσημέρι , ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά Νικόλαο Γεωργόπουλο.
Η συνάντηση,  έγινε  στην Πρυτανεία, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστήμιου, και συμμετείχαν οι αναπληρωτές Πρυτάνεις Παντελής Παντελίδης και Μιχαήλ Γκλεζάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου, Παν. Κουτσολιάκος και ο Προϊστάμενος των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, Ιωάννης Σμυρλής.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά επεσήμανε ότι υπάρχει, εδώ και χρόνια, έλλειψη ενιαίου σχεδιασμού για την περιοχή του Πειραιά, με αποτέλεσμα να έχει χάσει η περιοχή την «ταυτότητά» της, με αποβιομηχάνιση, διάλυση της ναυπηγικής βιομηχανίας κ.ο.κ. και τα τελευταία χρόνια, με την όξυνση της κρίσης να έχει πληγεί, ακόμα περισσότερο, με αυξημένη ανεργία και διακριτά φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει μια μελέτη αποτύπωσης της κατάστασης και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, ώστε να προχωρήσει ένα ενιαίο, αναπτυξιακό σχέδιο. Σε αυτό, σταθερός επιστημονικός σύμβουλος και συνεργάτης μπορεί να είναι το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά και οι άλλοι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι έχει, ήδη, χαθεί πολύτιμος χρόνος, αποδέχτηκαν την πρόταση και όπως είπε ο Πρύτανης μια επιτροπή του Πανεπιστημίου θα συμμετάσχει σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες, που θα συναποφασιστούν.
Στο τέλος της συζήτησης συμφωνήθηκε η Περιφέρεια να αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού όλων φορέων της περιοχής για την διαμόρφωση ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου, με ορίζοντα πενταετίας για ολόκληρη την περιοχή, στην οποία θα μετάσχει το Πανεπιστήμιο Πειραιά ενώ θα υπάρξουν και διμερείς συνεργασίες για διάφορα θέματα.

About kymaeditor

Check Also

Πασαλιμάνι: 33η Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση -Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας”

Η 33η Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση -Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας”  πραγματοποιείται  από 1 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *