Συνεργασία του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το University of Illinois at Chicago

Πενταετής συμφωνία συνεργασίας με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Ιλινόις στο Σικάγο (University of Illinois at Chicago) υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Η συμφωνία προβλέπει ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών ανάμεσα στα δυο ιδρύματα, κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα, κοινές ερευνητικές δραστηριότητες, καθώς και ανταλλαγή ακαδημαϊκού υλικού.

Όπως δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελος Κότιος, με τη συμφωνία αυτή «διευρύνεται η δυνατότητα πρόσβασης των καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο υψηλής ποιότητας αμερικανικό επιστημονικό περιβάλλον και μάλιστα στην πόλη του Σικάγο, που έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, και έτσι εμπεδώνεται η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον δραστήρια ακαδημαϊκά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η συμφωνία υπογράφηκε από τους καθηγητές Χρήστο Αμοιρίδη, πρύτανη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, και Αριστοτέλη Τζιαμπίρη, πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Παράλληλα, έγιναν επαφές της αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council ή HALC) και το Συμβούλιο για Διεθνείς Υποθέσεις της πόλης του Σικάγο (Chicago Council for Global Affairs).

About kymaeditor

Check Also

Κινητοποίηση εργαζομένων στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Κινητοποίηση μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης σε εργολάβους της φύλαξης, της σίτισης και της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *