Συνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Ελευσίνας για την ανάδειξη της πόλης.

Πρόταση για συνεργασία για την πολιτιστική ανάπτυξη της Ελευσίνας απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης προς τη δημοτική αρχή της πόλης μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελευσίνας.Να υπενθυμίσουμε ότι το Μουσείο όπως ήδη είχε αναδείξει το Πειραϊκό Κύμα έχει πολύ αξιόλογα εκθέματα αλλά και μεγάλο πρόβλημα στέγασης.

Ο κ. Ξυδάκης επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο, ενημερώθηκε για τις ανάγκες συντήρησης του μουσείου και άκουσε τις προτάσεις της δημοτικής αρχής της Ελευσίνας, η οποία έχει θέσει υποψηφιότητα για την ανακήρυξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Οι προτάσεις αφορούν στις δυνατότητες οικονομικής στήριξης των Αισχυλείων, στην αξιοποίηση εγκαταλειμμένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων για τη μεταφορά του Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και στην ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η συνολική ανάδειξη μνημείων διαφορετικών ιστορικών περιόδων, από το Ιερό της Δήμητρας, τη Ρωμαϊκή Γέφυρα και το υδραγωγείο έως τους μεταβυζαντινούς ναΐσκους, αλλά και ο προγραμματισμός ευρύτερων δράσεων όπως η διαδρομή Κεραμεικού-Ελευσίνας, που συνδυάζει το οικολογικό με το αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Να σημειώσουμε ότι η Ελευσίνα θεωρείται από τις σημαντικότερες πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας.

Την επόμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού θα συναντηθεί εκ νέου με τον δήμαρχο Ελευσίνας και τους συνεργάτες του προκειμένου να εξειδικεύσουν τον προγραμματισμό του κεντρικού σχεδίου πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης.Ελπίζουμε σε σύντομες και καίριες πράξεις.

About kymaeditor

Check Also

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Δέκα μέρες γεμάτες μουσική στις Σπέτσες

Ένα καταιγιστικό 10ημέρο εντατικών Masterclasses σύνθεσης και διεύθυνσης ορχήστρας. Φέτος, από τις 26 Αυγούστου έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *