Συνεχίζεται και πίσω από τα κάγκελα η κόντρα Κουφοντίνα- Γιωτόπουλου

Oι σχέσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο μόνο καλές δεν είναι, μετά την εξάρθρωση της 17 Ν και αυτό επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με το που έφτασε στις φυλακές Δομοκού ζήτησε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να μην τον βάλουν στην ίδια πτέρυγα με τον αρχηγό της 17Ν.
«Το μόνο που θα ήθελα, σας παρακαλώ, είναι να μη με βάλετε στην ίδια πτέρυγα με τον Γιωτόπουλο».Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του «φαρμακοχέρη» της «17 Νοέμβρη».

Εκεί συνεχίζεται πλέον η κόντρα ανάμεσα στα δύο ηγετικά μέλη της «17Ν», τα οποία, όπως και στον Κορυδαλλό, έχουν παρέα τους «κολλητούς» τους συντρόφους. Ο μεν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος κρατείται στην ίδια πτέρυγα με τον Τζωρτζάτο, ο δε Κουφοντίνας με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Οι δύο «ομάδες» είχαν φτάσει στο σημείο να έρθουν στα χέρια στο προαύλιο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού.

Η μεταγωγή των μελών της «17Ν» στον Δομοκό φαίνεται ότι δεν άλλαξε τις βασικές τους συνήθειες. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έμειναν έκπληκτοι χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», όταν έφτασαν τα προσωπικά αντικείμενα του Γιωτόπουλου. Και αυτό γιατί σε κούτες υπήρχαν περίπου 1.000 βιβλία -από μυθιστορήματα μέχρι πολιτικά μανιφέστα- τα οποία δεν χωράνε σε κανένα κελί. Για το λόγο αυτό το πιο πιθανό είναι να μην του επιτραπεί να τα κρατήσει.
Το ίδιο εκτιμάται ότι θα γίνει με ένα μεγάλο κασετόφωνο που έφτασε σε εκείνον μαζί με δεκάδες κασέτες με παλιά τραγούδια, διότι δεν προβλέπεται η κατοχή του στον κανονισμό των φυλακών Γ’ Τύπου. Αντιθέτως, κανονικά παρέλαβε την τηλεόραση που είχε στον Κορυδαλλό, στην οποία επιτρέπεται -όπως σε όλους τους κρατουμένους- να βάλει ακόμα και συνδρομητικά κανάλια, αρκεί να πληρώνει ο ίδιος τη συνδρομή. Αυτό που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιωτόπουλου ήταν ότι στο κελί του υπάρχει μόνο ένα κρεβάτι και τίποτε άλλο, όπως και το γεγονός της έλλειψης μόνιμου γιατρού.

Ο Κουφοντίνας δέχθηκε ήδη το πρώτο του επισκεπτήριο από την Αγγελική Σωτηροπούλου και τον 26χρονο γιο του Εκτορα, με τον οποίο συνομίλησε για αρκετή ώρα. Προαυλίζεται (8-12 το πρωί) μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος περιγράφεται ως ένας από τους πιο συνεργάσιμους κρατουμένους.

Στην ίδια πτέρυγα κρατείται ο αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα» («Ε.Α.»), Νίκος Μαζιώτης, το μέλος του «Ε.Α.», Κώστας Γουρνάς και οι αναρχικοί Γιάννης Ναξάκης και

About kymaeditor

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: 30 Βουλευτές ρωτούν για την ασφαλή μεταφορά επιβατών στην πορθμειακή γραμμή Περάματος – Σαλαμίνας

30 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχη Οικονομικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *