Συστήματα υπέρυθρης ανίχνευσης στα λιμάνια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Με τρία κινητά οχήματα τύπου βαν με συστήματα ανίχνευσης εξοπλίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου αλλά και της παράνομης μετανάστευσης. Τα ειδικά αυτά οχήματα θα μπορούν να μεταφέρονται ανά πάσα στιγμή σε απομακρυσμένα σημεία, ώστε να χρησιμοποιούνται είτε εκτάκτως είτε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σε απαραίτητους ελέγχους.

Πρόκειται για προηγμένης τεχνολογίας συστήματα υπέρυθρης ανίχνευσης, που θα μπορούν να αναγνωρίζουν επίσης εκρηκτικούς μηχανισμούς, λαθραία τσιγάρα και άλλα αντικείμενα που μεταφέρονται παράνομα κατά την είσοδο ή έξοδο από τα λιμάνια της χώρας. Τα συγκεκριμένα συστήματα θα μπορούν να δημιουργούν φωτογραφικές εικόνες και να σαρώνουν επίσης το περιεχόμενο του αντικειμένου που θέλουν να ελέγξουν, είτε είναι σταθερό είτε σε κίνηση.

Σε ανακοίνωση της προμηθεύτριας εταιρείας ΟΝΕΧ SA αναφέρεται ότι «το σύστημα ZBV επιτρέπει την ταχεία και απρόσκοπτη επιτήρηση διάφορων επιλεγμένων στόχων όπως οχήματα, εμπορευματοκιβώτια, φορτία κ.α. σε ζώνες ελέγχου ασφαλείας, σε σημεία πρόσβασης κυβερνητικών χώρων υψίστης ασφαλείας, σε χώρους παρουσίας υψηλά ιστάμενων προσώπων (VIP)».

Αναφέρει «επίσης ότι το συγκεκριμένο σύστημα ZBV είναι ασφαλές σε όρους ακτινοβολίας για τους χρήστες, τους επιτηρούμενους στόχους και το περιβάλλον καθώς πληροί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας για την ακτινοβολία».

Η παραλαβή των τριών οχημάτων, τύπου βαν, με τα κινητά συστήματα ανίχνευσης θα γίνει σε ειδική εκδήλωση μεθαύριο, Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι στο προαύλιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτη.

About kymaeditor

Check Also

Χρήστος Στυλιανίδης: «Κύριος στόχος να κρατήσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο»

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει η ελληνική ναυτιλία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, την αξιοποίηση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *