Σφίγγει ο κλοιός για τους μεγαλοοφειλέτες- “Big Βrother” σε καταθέσεις και αμοιβαία κεφάλαια

Aγριεύουν τα πράγματα και σφίγγει ο κλοιός για τους μεγαλοοφειλέτες αφού έρχονται μαζικές κατασχέσεις για αυτούς. Το υπουργείο Οικονομικών βάζει ψηλά το πήχη αναφορικά με τον εντοπισμό και τη φορολόγηση των αδήλωτων εισοδημάτων και μπαίνει ο «Μεγάλος Αδελφός» σε καταθέσεις και αμοιβαία κεφάλαια.
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το www. iefimerida.gr, ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι εφεξής όλες οι πληρωμές- δηλαδή και στην εφορία και μεταξύ επιτηδευματιών- θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζών, δηλαδή με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες και με επιταγές.

Επιπλέον, προαναγγέλλονται μαζικές ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς μεγαλοοφειλετών (αυτοί που χαρακτηρίζονται έτσι θα ορίζονται κατά περίπτωση), ενώ η δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης («Μεγάλος Αδελφός») σε τραπεζικούς λογαριασμούς που υπάρχει τώρα μέσω του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών, θα επεκταθεί και σε αμοιβαία κεφάλαια, προθεσμιακούς λογαριασμούς, με στόχο τον εντοπισμό του «μαύρου» χρήματος.

Το σύστημα που θα φέρει τα πάνω- κάτω και θα καταργήσει τα τεκμήρια διαβίωσης είναι, πάντως, το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο, πάνω στο οποίο θα βασίζονται οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ για τους αποκαλούμενους ελέγχους αμερικανικού τύπου, όπου θα προσδιορίζεται εμμέσως το πραγματικό εισόδημα, μέσω της διασταύρωσης εσόδων, δαπανών και περιουσιακών στοιχείων.
Η 1η φάση του Περιουσιολογίου θα ολοκληρωθεί με την ακριβή καταγραφή της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή επιτυγχάνεται για την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ και στην επόμενη φάση θα γίνει η αποτύπωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών, σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι ήδη οι τράπεζες υποχρεούνται να ενημερώνουν σε ετήσια βάση τη ΓΓΔΕ για τα δάνεια, τις συναλλαγές με κάρτες αλλά και τις θυρίδες των φορολογούμενων.

About kymaeditor

Check Also

Κινητοποίηση μελισσοκόμων στο Σύνταγμα

Στο Σύνταγμα πραγματοποιούν συγκέντρωση οι μελισσοκόμοι και μέχρι και το απόγευμα θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *