Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα.

χιονι
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει όλη την Ελλάδα και την Αττική με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις. Αποτέλεσμα της χιονόπτωσης είναι προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου αλλά και των Εθνικών Οδών. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο και αναμένεται βελτίωση από την Παρασκευή .

Από το πρωί χιονίζει στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό.

Διακόπηκε από σήμερα το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος του τηλεφερίκ προς το Καζίνο. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Μάνδρας Αττικής στις περιοχές Ψάθας, Πόρτο Γερμενό, Οινόης, Βιλίων, Αλεποχωρίου και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων.

Μόνο με αλυσίδες στους κινούνται τα οχήματα στα Βίλια, από το 25ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θηβών, αλλά απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

Στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα σε Καπανδρίτι, Κάλαμο, Μαρκόπουλο και Ιπποκράτειο Πολιτεία η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες.
Σημειώνεται ότι η εκτροπή, λόγω του χιονιού, της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που κινούνταν στον παράδρομο της Αθηνών – Λαμίας στο 30ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Μαλακάσας, στην εθνική οδό, έχει σταματήσει, καθώς οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί. Στο σημείο της επαρχιακής οδού τα οχήματα είναι απαραίτητο να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δυσκολία λόγω χιονόπτωσης παρουσιάζει η κυκλοφορία στην εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης με τα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως σε ένα τμήμα 20 χιλιομέτρων, από το 110ο χλμ. στο ύψος του Κάστρου έως το 130ό στα διόδια της Τραγάνας. Η ισχυρή χιονόπτωση συνεχίζεται στην περιοχή του Μαρτίνου, και περισσότερα από 15 εκχιονιστικά ρίχνουν αλάτι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για να κρατήσουν ανοιχτό τον αυτοκινητόδρομο.
Προβλήματα και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τριπόλεως -Καλαμάτας στο ύψος της Νεμέας.
Συνιστάται στους οδηγούς προσοχή, χαμηλές ταχύτητες και αντιολισθητικές αλυσίδες.

About kymaeditor

Check Also

Δυστύχημα στην Λιβυή: Οι γκρίζες ζώνες της τραγωδίας

Λάθη, παραλείψεις και αποφάσεις που βασίστηκαν περισσότερο στη συγκυρία και λιγότερο στην ανάγκη εξαντλητικής σχεδίασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *