Σωρεία αλλαγών στα προνοιακά επιδόματα- Eνοποιούνται στο υπουργείο Εργασίας

Σωρεία αλλαγών έρχονται στα προνοιακά  επιδόματα που λαμβάνουν σχεδόν 1,5 εκατ. δικαιούχοι, αφού από το 2015 ενοποιούνται και συγκεντρώνονται στο υπουργείο Εργασίας. 

Μεταξύ των προνοιακών παροχών που ενοποιούνται είναι μεταξύ άλλων

το ΕΚΑΣ,

το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα,

το επίδομα θέρμανσης,

το κοινωνικό μέρισμα αλλά και

παροχές για τις οποίες δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές

 

Μάλιστα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, εξήγησε πως πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση με σκοπό τη δημιουργία ενός δίκαιου μηχανισμού για όλους τους πολίτες, λέγοντας: «Στο ΕΚΑΣ θα γίνει διαχωρισμός από την κοινωνική ασφάλιση και θα μεταφερθεί στην πρόνοια. Κινούμαστε σε μια κατευθυντήρια γραμμή ενοποίησης, συγκέντρωσης όλων των επιδομάτων σε μια πηγή και θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης».

Μέχρι στιγμής επικρατεί αλαλούμ με τα επιδόματα καθώς όπως έχουν διαπιστώσει οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας τρία υπουργεία, (Εργασίας – Οικονομικών – Εσωτερικών) και 325 δήμοι δίνουν 113 διαφορετικά προνοιακά επιδόματα σε χρήμα ή σε είδος με συνολικό ετήσιο κόστος 4,3 δισ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι είναι περίπου 1,5 εκατ. πολίτες και πρόκειται για άνεργους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες, οικογένειες και φοιτητές. Όλα αυτά τα επιδόματα θα συγκεντρωθούν κάτω από την «ομπρέλα» του υπουργείου Εργασίας.

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *