Σωρεία αλλαγών στο Δημόσιο- Κύμα μετακινήσεων, συγχωνεύσεις υπηρεσιών και μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους

Aλλάζει ο χάρτης στο Δημόσιο αφού έρχεται κύμα σαρωτικών μετακινήσεων και αξιολόγηση για τους υπαλλήλους. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχεδιάζει για το επόμενο εξάμηνο νέα οργανογράμματα στα υπουργεία και μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ με γαλλικό μοντέλο θα γίνει η αξιολόγηση των υπαλλήλων που επιστρέφουν στα πειθαρχικά συμβούλια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στα υπουργεία. Τα υπουργεία θα κρατήσουν μόνο τις επιτελικές αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών – με το αντίστοιχο προσωπικό- στις περιφέρειες και στους δήμους.

Στις νέες δομές, στις οποίες θα ηγούνται στελέχη του κρατικού μηχανισμού, θα περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες των Ελεγκτών Νομιμότητας που θα ασχολούνται με τους ελέγχους των οικονομικών πράξεων.

Στους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων σχεδιάζεται ένα σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων ομοειδών οργανισμών που δεν θα συνοδεύονται από απολύσεις, αλλά από μετακινήσεις προσωπικού.

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση, θα διαμορφωθεί στα πρότυπα του γαλλικού μοντέλου και αναμένεται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού να έχει θεσμοθετηθεί το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού. Δεν θα περιλαμβάνονται γραπτές εξετάσεις αλλά σταθερά κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων για μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή.

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που αφαιρούσε καλώδια παροχής ρεύματος από οικισμούς των Μεγάρων

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *