Σόιμπλε: Βγείτε στις αγορές, αλλά εφαρμόστε πλήρως τις μεταρρυθμίσεις

 Τη δική του απάντηση στα περί εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο έδωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, και πιο συγκεκριμένα  η εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μαριάνε Κοτέ, ήταν ξεκάθαρη  στις δηλώσεις της , τονίζοντας πως «στηρίζουμε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πλήρης εκτέλεση των συμφωνηθέντων».

Πιο συγκεκριμένα, ο  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαμηνύει ότι η αναζήτηση χρηματοδότησης, από πλευράς της Ελλάδας, στις αγορές, θα έχει την στήριξη του Βερολίνου, μόνο όμως εάν συνοδεύεται και από την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο Μνημόνιο.

«Άλλωστε» είπε η κυρία Κοτέ, «το πρόγραμμα (σ.σ. δημοσιονομικής προσαρμογής) είναι σχεδιασμένο, για να βγει η Ελλάδα γρήγορα στις αγορές».

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ελληνικό χρέος, η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε τόνισε ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο και, σε κάθε περίπτωση, πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος.

Ακόμη, από τη γερμανική καγκελαρία έγινε γνωστό ότι η Άνγκελα Μέρκελ ήταν ενήμερη για τις προθέσεις της Ελλάδας να επιδιώξει μια πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο, καθώς της είχε μιλήσει σχετικά ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Βερολίνο.

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *