Σύμμαχος του Δρίτσα για το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού ο Μώραλης

Το λιμάνι του Πειραιά και τα όσα ανέφερε κατά την τελετή παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Θεόδωρος Δρίτσας  αποτέλεσε την αφορμή για να στείλει επιστολή προς τον νέο υπουργό ο Γιάννης Μώραλης. Ο δήμαρχος Πειραιά ζήτησε τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του λιμανιού του Πειραιά προς όφελος της πόλης.

Στην επιστολή του ο κ. Μώραλης αναφέρει, μεταξύ άλλων, τη θέση του δήμου Πειραιά για τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού, καθώς και την ανάγκη θέσπισης ενός οικονομικού πόρου από τη λειτουργία του προς όφελος της πόλης.

«Με ικανοποίηση ακούσαμε ότι η πρώτη δέσμευση και εξαγγελία σας αφορά τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού. Για εμάς ο επαναπροσδιορισμός πλέον του ρόλου και του χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά επιβάλλει ως βασική προτεραιότητα την ανάγκη για τη θέσπιση ενός οικονομικού πόρου που αφορά τη λειτουργία του λιμανιού, προς όφελος του Πειραιά και των Πειραιωτών», τονίζεται στην επιστολή.

Ο δήμαρχος Πειραιά προσκαλεί επίσης τον νέο υπουργό να παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη νέα του ιδιότητα, για να συζητηθεί διεξοδικά ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για το λιμάνι.

About kymaeditor

Check Also

Νοσοκομείο Μεταξά: Εγκαινιάζεται η λειτουργία του προγράμματος ΟΙΚΟΘΕΝ

Σε μία λιτή τελετή ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Μεταξά  κ Σ. Ευσταθόπουλος πρόκειτα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *