Σύσκεψη για τις μεταθέσεις στο Λιμενικό Σώμα παρουσία του Υπ. Ναυτιλίας.

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα των μεταθέσεων των λιμενικών πραγματοποιείται στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του ΛΣ (ΠΕΑΛΣ) με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Σαϊτάκη. Επιπλέον αναμένεται να τεθεί και το αίτημα για άμεση επανεξέταση του «Λιμενικού Καλλικράτη» σε όλη τη χώρα.
Το ζήτημα των μεταθέσεων είχε θίξει την προηγούμενη εβδομάδα η ΠΕΑΛΣ λέγοντας ότι «κοινοποιήθηκαν από το Αρχηγείο 281 μεταθέσεις, με προορισμό τις υπηρεσίες της 6ης, 8ης και 9ης ΠΕΔΙΛΣ. Απ’ αυτές, οι 70 είτε υλοποιήθηκαν είτε βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Για τις υπόλοιπες 211, τα ενδιαφερόμενα στελέχη προσέφυγαν ενώπιον του δευτεροβάθμιου συλλογικού οργάνου των προσφυγών. Για όλες τις υπόλοιπες 833 μεταθέσεις δεν κυρώθηκαν οι πίνακες και δεν κοινοποιήθηκαν μεταθέσεις. Εντελώς αιφνιδίως και ενώ ξεκίνησε η νέα σχολική περίοδος πληροφορούμαστε ότι δόθηκε εντολή κοινοποίησής τους τη Δευτέρα 28.9.2015. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, η ημερομηνία εκτέλεσής τους παραπέμπει στο απώτερο μέλλον. Η ενέργεια αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, αφενός γιατί καταστρατηγεί τα προβλεπόμενα στο σχετικό ΠΔ περί μεταθέσεων (χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης) και αφετέρου γιατί 833 οικογένειες καθίστανται όμηροι στις “ορέξεις” των ηγεσιών και όχι μόνο. Υπενθυμίζουμε ότι τα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ εκτός από τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα, έχουν οικογένειες, έχουν προβλήματα».
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών του Λιμενικού εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους και θα ζητήσουν κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, να  σταματήσουν οι διαδικασίες για την κοινοποίηση αυτών των μεταθέσεων λέγοντας πως έχουν ξεκινήσει ήδη τα σχολεία και δεν γίνεται να ταλαιπωρηθούν οι οικογένειες αυτών των συναδέλφων.

About kymaeditor

Check Also

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *