Σύσκεψη Μώραλη- Δαμανάκη στο δημαρχείο Πειραιά για την Ευρωπαίκη Ημέρα Ναυτιλίας

Σύσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά τον ερχόμενο Μάιο πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πειραιά.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας εργασίας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 κ. Πέτρος Κόκκαλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Υποθέσεων της Κομισιόν.

Η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη δήλωσε: “Επισκέφθηκα  τον Δήμαρχο Πειραιά και τους συνεργάτες του, με μεγάλη χαρά ενημερώθηκα ότι προχωράει η προετοιμασία για τη διοργάνωση της Ναυτικής Ημέρας του Πειραιά, της ημέρας για τη θάλασσα που θα γίνει το Μάιο και θα είναι ο Πειραιάς η Ναυτική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε αυτή η διοργάνωση να αφήσει μια θετική κληρονομιά στον Πειραιά για θέσεις εργασίας, για ανάπτυξη για αυτά που έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα. Είμαι πολύ αισιόδοξη και πιστεύω ότι ο Πειραιάς θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους στην Ευρώπη”.

Δηλώσεις Γ. Μώραλη 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: “Υποδέχθηκα την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη προκειμένου να συζητήσουμε για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο 2015 στον Πειραιά. Είναι μια ευκαιρία για την πόλη του Πειραιά να αποδείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές εκδηλώσεις και να προβληθεί η πόλη στον άξονα θάλασσα και Ναυτιλία. Όπως γνωρίζετε, το κεντρικό σύνθημα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι ότι ο Πειραιάς πρέπει να στηριχθεί στη θάλασσα, να στηριχθεί στη Ναυτιλία.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σε συνεργασία με την Επίτροπο κ. Δαμανάκη, το Υπουργείο Ναυτιλίας, τον Ο.Λ.Π. και άλλους φορείς, να συνδιοργανώσουμε με επικεφαλής τον Δήμο Πειραιά αυτή την εκδήλωση. Υπάρχει ομάδα εργασίας από πλευράς Δήμου, θα συνεργαζόμαστε στενά από εδώ και στο εξής για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να προβληθεί ο Πειραιάς”.

About kymaeditor

Check Also

Ύδρα: Άγγελος Διαμαντόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με όρεξη και αποφασιστικότητα

Για την Ύδρα:  Άγγελος Διαμαντόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με όρεξη και αποφασιστικότητα για το νησί., …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *