Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πειραιά για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστάθιου Κωνσταντούζου, πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ευρεία σύσκεψη με θέματα πολιτικής προστασίας με τη συμμετοχή: εκπροσώπων του Ο.Α.Σ.Π., της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Βαρβάρας Ανεμοδουρά, του Τζανείου Νοσοκομείου, εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, του Α.Τ. Καμινίων, της Τροχαίας Πειραιά, του Λιμενικού Σώματος, του Πυροσβεστικού Σώματος, εθελοντικών ομάδων, καθώς και όλων των Διευθυντών του Δήμου. Στη σύσκεψη έγιναν εισηγήσεις και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

 

-σεισμικά φαινόμενα

-πυρκαγιές

-καύσωνες

-κουνούπια

Όπως επισημάνθηκε, ο Δήμος Πειραιά έχει εκπονήσει, για κάθε ένα από τα 4 θέματα, επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο επικαιροποιεί και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, ώστε να βρίσκεται στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και όλες οι ενέργειες να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα για την προστασία των πολιτών.

Συζητήθηκαν πρακτικές λεπτομέρειες για τη βελτίωση των επιχειρησιακών σχεδίων για τη λήψη προληπτικών μέτρων, όπως ο προσδιορισμός των χώρων καταφυγής των πολιτών, η καταγραφή των εμπλεκόμενων ανθρώπινων και υλικών πόρων, οι διαδικασίες άμεσης στέγασης πληγέντων, η ετοιμότητα μηχανισμών του Δήμου για τις πυρκαγιές και τους καύσωνες, η αποψίλωση, οι ψεκασμοί από την Περιφέρεια, η απολύμανση φρεατίων και λιμναζόντων υδάτων για τα κουνούπια κ.ά. Επίσης, έγινε πρόταση, ιδιαίτερα για την αντισεισμική προστασία, να εκπονηθεί και να πραγματοποιηθεί άσκηση, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και πολιτών.

About kymaeditor

Check Also

Νέα Σμύρνη: Πυροβολισμοί σε αγώνα βόλεϊ – Ένας τραυματίας

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στην Νέα Σμύρνη, έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας», όπου διεξαγόταν ο αγώνας Πανιώνιος – ΟΦΗ (βόλεϊ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *