Σύσκεψη στο δήμο Πειραιά για τις πλημμύρες- Λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο για την καταγραφή των ζημιών στις οικίες

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στις συνοικίες του Πειραιά εξαιτίας των ισχυρότατων καταιγίδων την Παρασκευή. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τη δυνατή βροχή βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο δημαρχείο Πειραιά, παρουσία και του Γιάννη Μώραλη για τη συνολική εκτίμηση και  τη διαχείριση της έκτακτης αυτής κατάστασης και καθορίστηκαν  τα επόμενα βήματα.

 

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Π. Καλογερόγιαννη, Α. Αργουδέλη, Σ. Βοιδονικόλα, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πειραιά Βασίλη Ταταρόπουλο καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας.

 

Αμέσως μετά τη σύσκεψη συνεργεία της Περιφέρειας ξεκίνησαν την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών προκειμένου εν συνεχεία τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Πειραιά να μπορούν πραγματοποιήσουν καταγραφή ζημιών σε οικίες και αντίστοιχα τα συνεργεία της Περιφέρειας σε επαγγελματικούς χώρους.

 

Επίσης αποφασίστηκε να λειτουργήσει από σήμερα Σάββατο τηλεφωνικό κέντρο για την καταγραφή των ζημιών στις οικίες. Οι δημότες Πειραιά των οποίων έχουν πληγεί οι οικίες μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 213-1601802, 213-1601866 και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος) προκειμένου να δηλώσουν τη ζημιά: Σήμερα Σάββατο από τις 14:00 έως τις 20:00 Κυριακή 10:00 έως τις 15:00 και από Δευτέρα 8:00 π.μ. έως 14:00.

 

Ταυτόχρονα οι επαγγελματίες του Δήμου Πειραιά μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής που έχει την αρμοδιότητα καταγραφής των ζημιών.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Περάματος: Ομόφωνη απόφαση ΔΣ για κινητοποιήσεις και δικαστικές ενέργειες για αντιμετώπιση των αραιών δρομολογίων στο πορθμείο Πέραμα-Σαλαμίνα

Με  ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, κατά την πρόσφατη  συνεδρίαση του , εξουσιοδότησε τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *