Δέσμευση Αθανασίου σε Μώραλη: Tα δικαστήρια θα παραμείνουν στον Πειραιά

Το φλέγον θέμα της  οριστικοποίησης του χρονοδιαγράμματος για την ανακατασκευή της Ραλλείου Σχολής, που αποτελεί πρόταση της δημοτικής αρχής βρέθηκε (ξανά) στο επίκεντρο της σύσκεψης  που είχαν στο δημαρχείο Πειραιά οι κ.κ Γιάννης Μώραλης και Χαράλαμπος Αθανασίου. Η λύση φάινεται τελικά να δίνεται αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε πως το δικαστικό Μέγαρο θα παραμείνει επί της οδού Σκουζέ.   «Επιθυμία της κυβέρνησης, είναι τα δικαστήρια του Πειραιά, να παραμείνουν στην πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά   ο  Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο υπουργός είπε, ότι ήδη η “Θέμις Κατασκευαστική”, που είναι η Ανώνυμη Εταιρεία που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κάνει την προμελέτη έτσι ώστε να διαπιστωθεί το συντομότερο χρονικό διάστημα που μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες, με κάποιο πρόγραμμα που θα μελετηθεί εν καιρώ.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε συμφωνήσει και με τον κ. δήμαρχο και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου ότι η Ράλλειος είναι η καλύτερη και η πιο ενδεδειγμένη λύση να στεγαστούν τα Δικαστήρια Πειραιά, και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο κ. Αθανασίου.

Δηλώσεις Μώραλη

«Επιθυμία όλων των δημοτών, όλων των συνδυασμών του Δήμου και φυσικά της δημοτικής αρχής είναι να παραμείνουν τα δικαστήρια στον Πειραιά- και  κάναμε ένα βήμα παραπάνω, βάλαμε ένα χρονοδιάγραμμα» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε, επίσης, ότι το θέμα μπαίνει σε μια τελική φάση προκειμένου να οριστικοποιηθεί πώς θα ανακατασκευαστεί η Ράλλειος, και σημείωσε πως στην κατεύθυνση αυτή δεσμεύθηκε στον υπουργό ότι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα μπορέσει να ανακοινώσει συγκεκριμένα βήματα για το πώς θα προχωρήσει η ολοκλήρωση της ανακατασκευής.

Στη  σύσκεψη εκτός του δημάρχου Πειραιά συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης Γιάννης Σταματογιάννης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Θέμις Κατασκευαστική” Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο δήμαρχος Πειραιά επισκέφθηκαν το κτίριο της Ραλλείου Σχολής.

 

About kymaeditor

Check Also

Γαλάτσι: Ένοπλη ληστεία σε φούρνο

Ώρες αγωνίας έζησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/9) ένας 51χρονος ιδιοκτήτης αρτοποιείου και ένας 57χρονος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *