Σύσκεψη φορέων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου- Αγίου Ευστρατίου.

Πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη φορέων, παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κυρίας Χριστιάνας Καλογήρου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Αδαμίδη  .

Την σύσκεψη συγκάλεσαν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος και οι Δήμαρχοι Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και Αγίου Ευστρατίου κυρία Μαρία Κακαλή, «προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο της πρότασης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη σύσκεψη οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των άλλων φορέων κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με τα λιμάνια σύνδεσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με την κεντρική αλλά και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ στα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ο έγκαιρος προγραμματισμός, ο σχεδιασμός των δρομολογίων και ο χρόνος του ταξιδιού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε «στην ανάγκη να υπάρχει και κατά την επόμενη δρομολογιακή περίοδο συχνή, αξιόπιστη και με αξιόπλοα πλοία σύνδεση με λιμάνι που θα εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων».

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Λήμνου, οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα ληφθούν υπόψη για την διαμόρφωση μίας ενιαίας πρότασης που θα υποβληθεί σε τεχνική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, προκειμένου να καθοριστούν τα κριτήρια για την επαναπροκήρυξη της δρομολογιακής γραμμής, η οποία σήμερα συνδέει τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο με το Λαύριο και την Καβάλα.

Είναι σαφές πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών είναι κεφαλαιώδους σημασίας και οι κάτοικοι της Λήμνου υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία τους τελευταίους μήνες με τα προβλήματα των δρομολογίων.

About kymaeditor

Check Also

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου

Σε εξέλιξη είναι έρευνες και σήμερα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου για τον εντοπισμό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *