Τέλος οι «αιώνιοι» φοιτητές- Διαγράφονται 7.000 σπουδαστές από το ΤΕΙ Πειραιά

Τέλος στην «αιωνιότητα» των φοιτητών βάζει το υπουργείο Παιδείας αφού προχώρησε στη διαγραφή 80.000 από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Οι 50.000 από αυτούς ήταν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ η εκκαθάριση συνεχίζεται και ο συνολικός αριθμός αναμένεται να φτάσει τους 150.000.

Παρά τις αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε τελικά στην εφαρμογή της ρύθμισης, φροντίζοντας ωστόσο να εξαιρέσει από το μέτρο της διαγραφής όσους φοιτητές είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ή είχαν υποβάλει τη σχετική δήλωση μαθημάτων για συμμετοχή στις εξετάσεις αυτές. Εκτιμάται πως από το Καποδιστριακό έχουν διαγραφεί περίπου 50.000 φοιτητές, από το Οικονομικό της Αθήνας 13.000, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 8.000, το ΤΕΙ Πειραιά 7.000 και το Δημοκρίτειο Αθήνας 2.000.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», η διαδικασία της εκκαθάρισης συνεχίζεται, με τον τελικό αριθμό των διαγραφέντων να φθάνει τους 150.000.

Εκτιμάται πως οι «λιμνάζοντες» φοιτητές που πληρούσαν τις προϋποθέσεις της ρύθμισης του υπουργείου αγγίζουν τις 25.000, η πλειονότητα των οποίων συνεχίζουν την προσπάθειά τους να πάρουν το πτυχίο τους και πλέον έχουν τη δυνατότητα με διπλές εξεταστικές οι οποίες θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο να δώσουν τα τελευταία μαθήματα που χρωστούν.

About kymaeditor

Check Also

Εγκαίνια για τον πρώτο και μοναδικό παιδικό σταθμό στο Καστελλόριζο παρουσία της Δ. Μιχαηλίδου

Εγκαινιάσθηκε σήμερα ο πρώτος και μοναδικός παιδικός σταθμός στο Καστελλόριζο, ο οποίος θα φιλοξενήσει 15 παιδιά. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *